3 tipp, hogy a legtöbbet hozhassa ki az infrafűtésből

2022. nov. 24.
Hozza ki a legtöbbet az infrafűtésből

Bátran kijelenthetjük: korunk legmodernebb és leghatékonyabb fűtéstechnológiája az infrafűtés. Kedvező árfekvése, takarékos üzemeltetése és az a kimagasló komfortérzet, amit biztosítani képes, mind-mind olyan tényezők, amik utánozhatatlanná teszik. De hogyan lehet a lehető legtöbbet kihozni ebből az innovatív megoldásból? Van néhány tippünk!

1. Az infrapanel helyett válassza az Intelligens Fűtőfilmet!

Amikor infrafűtésről beszélünk, az emberek többségének még mindig a hagyományos, viszonylag kis méretű szemcsés tábla, azaz az infrapanel jut eszébe, ami falra szerelhető és árammal működik. Érthető, hiszen ennek technológiája és működése ugyanaz, mint az Intelligens Fűtőfilmnek, ám van némi különbség a két megoldás között.

Az infrapanel esetében a fűtőtestet úgy kell elhelyezni, hogy a hatósugarába essen a fűteni kívánt terület. Ez a tulajdonság egyes helyiségekben meggátolja azt, hogy teljes értékű fűtésként használjuk, így sokan csupán kiegészítő megoldásként alkalmazzák. És persze az sem mellékes, hogy a infrapanel értékes helyet foglal el, illetve nem feltétlenül passzol a lakás designjához.

Infrapanel helyett fűtőfilm

Ezzel szemben az Intelligens Fűtőfilm egy 0,338 vastagságú fólia, mely a burkolat, a fal vagy a mennyezet mögé rejthető, így jóval elegánsabb megoldásnak bizonyul. De persze a legfontosabb, hogy nem csak kiegészítő, hanem teljes értékű fűtésként vehető igénybe.

2. Fontolja meg a mennyezetfűtést!

Tapasztalataink szerint még mindig az elektromos padlófűtés a legnépszerűbb a lakosság körében, a mennyezetfűtés csupán munkáink 25 százalékát teszi ki. Ez valószínűleg annak tudható be, hogy a padlófűtés jóval nagyobb ismertségnek örvend. Ám egyre többen választják már a mennyezetfűtést is, ugyanis bizonyos esetekben ez akár 25-30 százalékkal hatékonyabb lehet, mint a padlófűtés.

A különbség leginkább akkor érvényesül, ha a fűtendő helyiség alapterületének nagy részét lefedik az ott lévő bútorok, tárgyak – ezzel a fűtőfilm fűtési lehetőségét jelentősen csökkentve. Jó példa lehet erre egy olyan hálószoba, melynek 70 százalékát egy franciaágy foglalja el.

Fontolja meg a mennyezetfűtést

De ne felejtsük el azt sem, hogy a mennyezetfűtés kialakítása egyszerűbb, mint a padlófűtésé, hiszen így nem válik szükségszerűvé a padlóburkolat cseréje. Nem kell hozzá más, mint egy gipszkartonos álmennyezet, amely tökéletesen elrejti a fűtésrendszert.

3. Telepíttesse szakemberekkel!

Vannak olyan bátor, egyben elszánt vásárlók, akik szeretnék saját maguk telepíteni a rendszert. Ezt mindenképp rossz döntésnek tartjuk!

Telepíttesse szakemberekkel

Nem tagadjuk, egy jól képzett villamossági szakembernek nem okozna problémát a rendszer telepítése, mégis lehetnek olyan apróságnak tűnő, valójában kardinális technikai megoldások, amelyek a tapasztalati különbségek miatt kiütközhetnek. Ezek a differenciák meghatározhatják a rendszer működésének idejét és biztonságosságát. Épp ezért mi mindenkinek azt tanácsoljuk, hogy tapasztalt szakemberekre bízzák a telepítési munkálatokat.

Többet szeretne tudni az infrafűtésről? Esetleg Ön is a lehető legtöbbet szeretné kihozni a technológiából? Vegye fel velünk a kapcsolatot!

 

Pin It on Pinterest