Hőtárolós padlófűtés

Hőtárolós padlófűtés

A hőtárolós padlófűtés kialakítása betonszerkezettel érhető el. Ilyenkor a fűtőfóliát a lépésálló szigetelésre helyezzük le, majd erre kerül a betonréteg. Ez a beton fogja megtartani az fűtőfilm által létrehozott felületi meleget.

Amennyiben adott a lehetőség, hogy betonozzunk a fűtésrendszerre, mindenféleképpen javasolt.

Nem csak a rendszer van védve a külső hatásoktól, de komfortosabbá is teszi az otthonunk fűtését.

A beton lehet sima hagyományos, vagy esztrich. Hagyományos beton esetén minimum 5 cm-t kell ráönteni a Fűtőfilmre, esztrich esetén elég 3 cm, (ezek minimum értékek) átlagosan 6 cm betont öntenek.

A betonnak nagyon jó a hőmegtartó és hőközlő tulajdonsága, így az első felfűtés során ami kb 30-40 perc, onnantól kezdve a beton tartja a meleget, ezáltal komfortosabb és gazdaságosabb lesz a rendszer üzemeltetése.

Óránként maximum 10-15 percre kapcsol be a rendszer, és a betonnak köszönhetően mindig meleg lesz a talpunk alatt.

Betonozás során a rendszert legtöbb esetben a lépésálló szigetelésre telepítjük.

Hőtárolós fűtés betonozás
Hőtárolós fűtés betonozott
Hőtárolós fűtés kivitelezés betonpumpa

Szakértői nézőpont:

A fűtésrendszer tervezése során nagyon sok szempontot kell figyelembe venni, így nem csak az ingatlan tulajdonságai, de az ügyfél igényei is nagyon fontosak. Ha hosszútávra tervez, és fontos a komfortos meleg, a hőtárolós padlófűtést javasoljuk. A beton alatt a rendszer védve van, ráadásul egy burkolat csere sem okoz majd problémát. A beton kiemelkedő tulajdonságai gazdaságossá és élvezhetővé fogják tenni az Ön számára a padlófűtést.

Milyen további előnyökkel jár a hőtárolós padlófűtés?

 • bármilyen burkolattal alkalmazható
 • kellemes meleg lesz a padló mindig
 • gazdaságosan fog üzemelni a rendszer
 • cicák, kutyák imádni fogják, így Ön is, hogy a kanapét nem foglalják el többé
 • mezítláb  járkálhat (legókra vigyázni)
 • nem lesz szállópor lebegtetés
 • a hálószobában is lehet padlófűtés
 • meleg lesz a járólap
 • az épített zuhanyzó alja is nagyon király meleg lesz

Családos? Akkor ezt ne hagyja ki!

 • a babák nyugodtan csücsülhetnek a padlón
 • nem kell rászólni a gyerekekre, hogy húzzanak papucsot
 • rászokik a mezítlábas életre (állítólag egészségesebb)
Hőtárolós padlófűtés előnyei

Miért pont padlófűtés?

Padlófűtéssel a teljes alapterület lefedésével fűthető ki az otthona, így egyenletes meleg lesz az egész házban.
A padlófűtésnek nincs helyigénye és a bútorok elhelyezését sem befolyásolja.
Hatékonysága kifogástalan, mivel nagy alapterületet használ, ezért kis teljesítménnyel képes magas hatásfokon működni.
A padlófűtés hatékonyabb fűtést biztosít mint más hagyományos fűtési rendszerek, ahol a meleg levegő felemelkedik, így a helyiség felső része melegebb, míg a padló hideg marad. A padlófűtés azonban az egész helyiséget egyenletesen fűti.
A padlófűtés design-szempontból is előnyös lehet. A padlófűtés nem igényel radiátorokat vagy más látható fűtőtesteket a falon, így nem zavarja meg a helyiség design-ját.
A padlófűtés használata különösen előnyös lehet, ha kisgyermekek vannak a házban, mivel nincsenek forró fűtőtestek.

A külön termosztátokkal való fűtésirányítás számos előnnyel járhat.

Az alábbiakban felsorolunk néhány okot, hogy miért jó, ha minden helyiség külön termosztáttal irányítható:
Energiatakarékosság termosztáttal

Energiatakarékosság: A külön termosztátokkal való fűtésirányítás lehetővé teszi az energiatakarékosságot, mivel csak azokat a helyiségeket kell fűteni, amelyekben az emberek tartózkodnak, és nem kell feleslegesen fűteni az üres helyiségeket. Ez csökkentheti a fűtési költségeket és csökkentheti a környezetre gyakorolt hatást.

Kényelem: A külön termosztátokkal való fűtésirányítás növelheti a kényelmet, mivel minden helyiségben az optimális hőmérsékletet lehet beállítani. Ez különösen előnyös lehet, ha az emberek különböző hőmérsékleti igényekkel rendelkeznek, vagy ha a helyiségek különböző időpontokban vannak használva.

Rugalmasság: A külön termosztátokkal való fűtésirányítás rugalmasságot biztosít, mivel lehetővé teszi az egyes helyiségek fűtési szintjének szabályozását az igényeknek megfelelően. Ez fontos lehet például akkor, amikor a lakó szeretné csökkenteni a fűtési költségeket vagy amikor az ügyfél egyszerűen csak kényelmesen akar tartózkodni a különböző helyiségekben.

Rugalmasság termosztáttal
Részletes infrafűtés irányítás termosztáttal

Részletes irányítás: A felhasználó pontosan beállíthatja a kívánt hőfokot. A padlószenzor segítségével a padló hőfokát is beállíthatjuk valamint a levegő hőmérsékletét is.

Összességében a külön termosztátokkal való fűtésirányítás előnyei közé tartozik az energiatakarékosság, a kényelem, a rugalmasság és a részletes irányítás. Ez azt jelenti, hogy az ügyfél az igényeihez és a környezeti feltételekhez igazíthatja a fűtési szintet minden helyiségben.

Tudta, hogy kérhet online helyszíni felmérést is?

Igénye esetén online vidtóhívás segítségével térképezzük fel a fűtendő ingatlant, és személyes tanácsadás formájában választjuk ki az optimális fűtési megoldást.

Pin It on Pinterest