fbpx

Gyakori kérdések

Milyen elektroszmog kibocsátása van? Ez nem káros az egészségre?
Számos téves hiedelem és hamis állítás kering szerte az interneten a témát illetően, ezért beszéljenek a tények e-tekintetben is:

Az elektroszmog mérése mágneses indukcióban történik, melynek mértékegysége a Tesla (jele: T).

Az egészségügyi határértéke: 100 mikro Tesla (μT).

Az Intelligens Fűtőfilm mágneses indukciós értéke a fólia közelében mérve: 1,5 μT.

Elektroszmog

Viszonyításképpen, egy hálózati porszívó elektroszmog kibocsátása 200-800 μT.

Ennek tudatában bizonyossággal kijelenthető, hogy a fűtőfilm elektromágneses kisugárzása messze elmarad az egészségügyi határértéktől, így nem jelent egészségügyi kockázatot és nem gyakorol káros hatást sem emberre, sem álltara egyaránt.

A mennyezetfűtés valóban felmelegíti a lakást? Hiszen a meleg levegő felfelé száll.
Mivel a technológia nem a levegőt melegíti, hanem az infravörös sugaraknak köszönhetően a testet és a tárgyakat, így ugyanolyan kellemes hőmérsékletet kapunk a padlón is. Bizonyára tapasztalta már azt, hogy a nap sugarai nyáron felmelegítik a járdát vagy az aszfaltot, este pedig, ha megérinti őket még mindig jó melegek. Így melegíti át a mennyezeti fűtés a padló burkolatot is.

Lényegében minimális eltérés lesz a padlónál és a mennyezetnél mérhető hőmérséklet között, ezért nem jelentkezik a mennyezeten megrekedt meleg levegő effektus, mint a hagyományos fűtések esetén.

Mi az intelligens fűtőfilm hatótávolsága?
A gyártó leírása alapján 5,5-6 méteren belül ugyanazt a teljesítményt érhetjük el.
Miből is áll az intelligens fűtőfilm?
Az Intelligens Fűtőfilmben használt fűtő elem a szén vagy másnéven a carbon paszta, melyet ezüst pasztával kombinálva rányomnak egy hőszigetelő, tűzálló PET fóliára, azután ezekre rá kerül egy réz szalag, és végül az egészre egy Laminex fóliát tesznek.

Intelligens fűtőfilm kialakítása

Az Intelligens Fűtőfilm olyan nano-vegyületből készül tehát, amely a szén, illetve más vezetőképes anyagok (pl.: grafit), továbbá polietilén (PE, az egyik leggyakrabban használt műanyag fajta) műanyagok keveréke. A fő tulajdonsága, hogy könnyen tágul és zsugorodik a hő hatására.

Ha a hőmérséklet emelkedik a fűtőfilm egy bizonyos részén, a benne lévő polietilén műanyag kitágul, ezért az elektromos ellenállása megnövekszik és a villamos energia fogyasztása, illetve a fűtőfilm felületei hőmérséklete lecsökken.

Így gazdaságosabb a fogyasztása, mint más elektromos fűtéseknek és biztonságosabb, mint más előző generációs fűtőfóliák, mert az intelligens tulajdonság megakadályozza a túlhevülést.

Milyen hatásai vannak az emberi szervezetre?

A kibocsájtott infravörös hullámok és anionok (negatív töltésű ionok) elnyomják a kellemetlen szagokat (amiket a pozitív ionok okoznak), megakadályozzák a baktériumok elterjedését és megszüntetik a penészesedést.
Különösen magas anion koncentrációt például vízesés környezetében tapasztalhatunk, amely a frissesség érzését kölcsönözi számunkra.
Az infra fűtőfilm működése közben anionokat hoz létre bizonyos mennyiségben, amely természetesen eltér a vízesések mellett tapasztalható mennyiségtől, ugyanakkor hasonlóképp a friss, tiszta levegő hatását jelentheti otthonunkban.
Emellett a rendszer nem lebegteti a port, így előnyosen hathat a szállópor okozta légúti megbetegedés elkerülésére is.

Hol a leghatékonyabb az intelligens fűtőfilm?
A technológia sajátosságának köszönhetően mindegy, hogy padló-, fal-, vagy mennyezetfűtésként használjuk. Mindenhol ugyanolyan hatékonyan fog működni, azonban arra fontos odafigyelni, hogy 5,5-6 méteren belül maximális a hatékonysága.
Milyen burkolati elem alá, fölé lehet, vagy érdemes telepíteni?
Bármilyen, a lakásban felhasználható burkolati elem alá, fölé telepíthető. (Beton, műgyanta, laminált parketta, hajópadló, PVC, szőnyegpadló, gres padlólap, járólap, gipszkarton, OSB lap, stb.)
Milyen m2 ára van a fűtőfilmnek?

Egyedi fűtésrendszerek tervezésével, forgalmazásával és kivitelezésével foglalkozunk. Kizárólag beépítéssel együtt, kulcsrakészen adjuk át rendszereinket, így m2 árut nem kínálunk eladásra. Mivel nem létezik két egyenlő energetikai tulajdonsággal rendelkező ingatlan, ezért vélhetően lesznek eltérések fűtésrendszerek között is, mind teljesítmény, mind ár tekintetében. Ahogy egy gázfűtés szerelő sem tudja megmondani azt, hogy mennyibe kerül m2-e a fűtés kialakításának, így az Intelligens Fűtőfilm technológiánál sem lehet ezt előre bizonyossággal megmondani.

Ismerünk cégeket, akik szinte látatlanban, különösebb számítási munkálatok és tervezés nélkül megmondják az árakat, akár m2 árakat is leközölnek, de mi nem tartozunk ezen cégek körébe.
Mi minden esetben egyedi, személyre szabott műszaki javaslatot, illetve ár tervezetet készítünk, amivel garantálni tudjuk a minőséget és a tévedések elkerülhetőségét.

Egyedi műszaki megoldási javaslatot, illetve árajánlatot az Ingyenes árajánlat fülre kattintva tud kérni kollégáinktól.

Mitől hatékonyabb ez a fűtési rendszer, mint bármelyik másik?

Az infra sugaraknak, azaz a sugárzó hőleadásnak köszönhetően.
A hagyományos fűtésrendszerek (gázfűtés, villanyradiátor, hőtárolós kályha, hősugárzó, cserépkályha, kandalló stb.) úgynevezett konvekció (hőáramlás; hőközlés légáramlás útján) elven működnek.
Ez azt jelenti, hogy a fűtésrendszer a levegő felmelegítésére tesz erőfeszítést, és úgy lesz meleg a fűtött helyiség, hogy a meleg levegő terjedése közben átmelegíti a tárgyakat is. Ez nagy munkabefektetést igényel, ugyanis a levegő felmelegítése nehézkes dolog, tekintve, hogy jól szigetelő „anyagról” van szó.
Gondoljunk csak bele, a hőszigetelt nyílászáróknál is használják a légrés szigetelő tulajdonságát. Az infra fűtés esetén a rendszer nem a levegőt melegíti fel, hanem a térben lévő szilárd testeket tölti fel energiával, majd az említett tárgyak melegítik fel a levegőt is.
Ennek köszönhetően különösen egyenletes lesz a meleg eloszlása a lakásban, mivel fél fokos hőmérséklet eltérést sem lehet mérni a padló és a mennyezet hőmérséklete között. Nem úgy, mint egy hagyományos fűtés esetén, ahol nem ritkán 6-8 fokos eltérés is van a hideg padló és a mennyezeten megrekedő meleg levegő között.

Otthon tudom magamnak telepíteni?
Egy jól képzett villamossági szakembernek bár nem okozna problémát a rendszer telepítése, mégis lehetnek olyan apróságnak tűnő, valójában kardinális szakmai / technikai megoldások, amelyek a tapasztalati különbségek miatt kiütközhetnek. Az említett különbségek meghatározhatják a rendszer működésének idejét és biztonságosságát, ezért minden esetben tapasztalt szakembereink végzik el a telepítést. A telepítés végeztével átadják a szükséges mérési jegyzőkönyvet, teljesítési igazolást, illetve a rendszer kezeléséhez szükséges magyar nyelvű útmutatót.
Kizárólag így tudjuk biztosítani a 10 évre szóló garanciát és az akár 30 évet meghaladó élettartamot.
Penész, pára, vizes falak ellen mennyire hatékony?

Különösen. A számos ügyfél tapasztalat mellett saját tapasztalattal is rendelkezünk a penész, illetve pára megszüntetésével kapcsolatosan.

Az első pécsi bemutatótermünkben a korábbi fűtésrendszer (gázkonvektor) használata mellett jelentős mennyiségű pára és penész volt jelen az épületben.
Az infra padlófűtésre való átállást követő 2 héten belül eltűnt a penész minden formája és megszűntek a páralecsapódások is.

Az esetek többségében a falak vizesedését is megakadályozza, illetve a vizes falakat szépen kiszárítja.

Milyen vastag a fólia, és telepítés esetén mekkora helyet foglal?

Az Intelligens Fűtőfilm vastagsága – ha lehet így nevezni, mert inkább nevezhető vékonyságnak – mindössze 0,338 mm. Az alkalmazástól függően a rétegrend változhat, de az esetek többségében a fűtőfilm vastagsághoz a specifikus (infrafűtéshez kialakított) hőtükör fólia kerül hozzáadásra, ami 5mm vastag, majd egy PE fólia, azaz párazáró fólia zárja a sort, ami kb. 0,1 mm vastag.

Egy melegburkolati kialakításnál, például laminált parkettánál, ezzel a vastagsággal kell számolni, ami felfelé kerekítve is maximum 7mm-t jelent.

Hidegburkolati esetben sem szükségszerűen nagyobb a rétegrend vastagsága, mint 2,5-3 cm, ellenben a 10 centiméteres vizes padlófűtések kialakításával.

Mennyezeti vagy fali kialakításnál még a párazáró fólia sem szükséges, így szintén 6-7 mm vastagsággal lehet számolni.

Könnyen elhelyezhető tehát egy gipszkartonos kialakítás mögé, legyen szó falról vagy mennyezetről.

Aljzatbeton alá nem rizikós ezt telepíteni?

A padlófűtéseket jellemzően aljzatbeton alá telepítik, kevés olyan megoldás van, mint az Intelligens Fűtőfilm, amit aljzatbeton fölé is lehet telepíteni. Minden rendszernek van meghibásodási kockázata, úgy mint például egy vizes padlófűtésnek is, amit ennek ellenére széles körben alkalmaznak. Ha megvizsgáljuk a meghibásodási kockázatokat és a kivitelezés során adódó esetleges hibalehetőségeiket (mint pld utómunkálatok), akkor lényegesen kisebb esélye van annak, hogy az általunk forgalmazott terméknek bármi baja lehetne. Ugyanakkor az előnyei miatt különösen javasolt, mint például az átmelegedett beton hőtárolós jellege miatt, a későbbi burkolatcserék egyszerűsége végett és a rendszert ért lehetséges mechanikai behatások elkerülése okán. A beton védőrétegként tud funkcionálni, ha a kivitelezés minősége magas, a meghibásodás kockázata csekély vagy kis túlzással elhanyagolható.

Küldetésünk: Bevezetni egy modern fűtési kultúrát, hogy az emberek környezetbarát módon gazdaságosan fűthessenek.

Kérje ingyenes árajánlatunkat néhány egyszerű lépésben!

Pin It on Pinterest