Fürdőszoba fűtés

Fürdőszobába fűtés

A fűtőfólia láthatatlanul épül be a padlóba, így nem foglal helyet a falakon vagy a padlón, és nem korlátozza a bútorok vagy kiegészítők elhelyezését a fürdőszobában.

Belevágott a fürdőszoba renoválásába?
Vagy épp most tervezi?

Van egy jó ajánlatunk a padlófűtésre!

HOGYAN OLDJA MEG A FŰTÉST?

A fürdőszoba pont az a hely, ahol mezítláb járkálunk és bár van a tusoló/kád előtt kilépő, azért mégis csak hideg az a járólap…. Segítünk, hogy többé ne legyen ezzel gond!

Elég-e ha csak egy törülköző szárító gondoskodik az optimális melegről?

Fürdőszoba fűtés
 • A törülköző szárító jó megoldás melegen tartani törülközőinket, de ha telepakoljuk a gyerekek türcsijével teljesen lefolytjuk a meleget, így nem fog felmelegedni kellőképp a fürdőszoba.
 • A padlófűtés mindig gondoskodik, hogy kellemes meleg várja a fürdőben.
 • Manapság egy modern szárító, drágább is lehet, mint maga a padlófűtés.
 • Ha a kutya is inkább a kanapén és a párnán fekszik, Ön miért szeretne a hideg földön járni?

Ha ön is ebben a helyzetben van, nyugodtan keressen minket, hiszen segíteni tudunk a fürdőszobája fűtésének fejlesztésében, kialakításában.

FŰTÉS ÁLLANDÓ MEGOLDÁSRA

Az infrafűtés nagyon hatékony megoldás, különösen ajánlott fürdőszobákban alkalmazni.

 • optimális meleget tart
 • külön termosztáttal van ellátva
 • kiszárítja a falakból a nedvességet, megelőzi a penészesedést

Folyamatos használtukkal, mindig kellemes meleg fogadhat bennünket a fürdőszobában, saját termosztátjával pedig egyéni hőmérsékletet is beállíthatunk.

A fűtőfólia láthatatlanul épül be a padlóba, így nem foglal helyet a falakon vagy a padlón, és nem korlátozza a bútorok vagy kiegészítők elhelyezését a fürdőszobában. Ezáltal lehetővé teszi a maximális teret és design rugalmasságot.

Az infra padlófűtés telepítése hozzáadott értéket és vonzerőt ad a lakásnak vagy a háznak.

HOGYAN JUTHAT HOZZÁ A FŰTÉSHEZ?

Az Intelligens Fűtőfilm előre szerelt csomagjait kifejezetten olyan helyiségek fűtésére terveztük meg, ahol a hagyományos fűtési módszerek nehézségekbe ütköznek, vagy utólag szeretnénk megoldani a padlófűtést. Az Intelligens Fűtőfilm csíkok előre szereltek és készen állnak azonnali használatra. Könnyen az általánosan használt padlóburkolatok alá helyezhetők, így szinte láthatatlanok a helyiségben.

Ezeket a csomagokat kollégáink a felmért igényeket követően összeszerelik az adott helység paraméterei alapján.

Minden csíkot bekábeleznek, leragasztanak bitumenes ragasztószalaggal, valamint méretre vágják a hőtükörfóliát és a párazárófóliát.

Így mikor Önhöz megérkezik a termék, már csak le kell teríteni, mert a szerelés előzetesen megtörtént.

Fürdőszoba fűtés

Ezt a lehetőséget elsősorban az alacsony négyzetméterű felújításban résztvevő vásárlóknak találtuk ki. Hiszen, ha ezt a megoldást választja lehetősége van megspórolni a kivitelezők által elvégzett munkát, illetve annak munkadíját.

Tekintve, hogy a rendszert szakértő kollégáink előreszerelik és futárral elküldik, így amikor megérkezik csak lehelyezni szükséges, hiszen minden előzetes szerelést már kollégáink elvégeztek, ami a rendszer telepítéséhez szükséges.

Csomag tartalma:

 • Párazárófólia
 • Intelligens fűtőfólia, összeszerelve kábelekkel és leragsztva bitumenes ragasztószalaggal.
 • Speciális hőtükörfólia

HOGYAN TERVEZZE MEG A FŰTÉST?

Először is szükség lesz egy alaprajzra, ami lehet kézzel rajzolt is, fontos, hogy szerepeljenek rajta a szélesség és hosszúság méretek, valamint a fürdőszoba tervezett elrendezése.

Pl: fürdőkád, tálcás tusoló kijelölése

Bármi más ami mozgatható, az alá betervezzük a fűtést, ebben az esetben eldöntheti egyedi igények szerint, hogy a bútorok alá is tervezzünk-e fűtést, mert elképzelhető, hogy lesz változás, vagy már biztosan tudja, hogy ezek a berendezési tárgyaknak elhelyezkedése nem fog változni.

Mutatunk egy példát:

Fürdőszoba infrafűtés terv

A képen egy fürdőszoba rajz látható, ugyanis ez számunkra már elegendő, hogy fel tudjuk mérni, mennyi fűtőfólia fér el egymás mellett és milyen hosszan.

Az is látható, hogy a beépített fürdőkád alá nem tervezünk fűtést, a minimálisan belógó rész majd az önszabályzás során visszahül.

A termosztátot érdemes az ajtó mellé tervezni, kapcsoló magasságban. A villamos kiállásokról a vásárlást követően egy tájékozató anyagot küldünk ki ami mindent tartalmaz az előkészületekkel kapcsolatban.

Tetszés szerint eldönthető, hogy a bútorok alá szeretnénk- e fűtést vagy sem, mi most ebben az esetben tettünk fűtést mindenhova ahová ésszerűnek és logikusnak találtuk.

Mi van akkor ha kicsi a fürdőszoba és tele van fix bútorokkal?

Ebben az esetben sem kell megijedni, ilyenkor a mennyezetfűtést javasoljuk, ugyanis a mennyezetfűtés kisebb felületen tudja leadni a kellő mennyiségű hőenergiát amitől felmelegszik majd a fürdőszoba.

Mi kell hozzá?

 • Egy álmennyezetet kell kiépíteni, amit a profilokig kell megcsinálni, a profilra kerülnek felfűzésre a fűtőfólia csíkok, majd ezután el lehet fedni a karton lapokkal, és kész is a fűtés.
 • + 1 érv: Mennyezetfűtés esetén sem marad hideg a padló, az is kellemesen át fog melegedni, természetesen nem lesz olyan meleg, mint egy padlófűtés esetében, de nem marad hideg sem.

Bármelyik megoldás melett is dönt, garantáljuk, hogy mindig kellemes meleg fogja önt várni a fürdőszobában.

FÜRDŐSZOBA FŰTÉS AJÁNLAT?

Ha csak a fürdőszoba felújításáról van szó, és ennek a helyiségnek a fűtéskorszerűsítése történik,

Lehetősége van a fürdőszobába Előreszerelt csomag ajánlatainkat kérni!

Ebben az esetben szakértő kollégáink a felmért igények alapján az átbeszélt burkolati lehetőségeket követően, elkészítik önnek az árkalkulációt, amennyiben ez elnyerte tetszését és szerződéskötésre is sor került, kollégáink előre is szerelik az ön számára!

MIT IS TAKAR EZ PONTOSAN?

A rendszert előreszerelve kapja meg, így a megérkezést követően nincsen különösebb szakértelemre szükség a telepítéshez.

Ha kicsit is rendelkezik műszaki affinitással akár ön is be tudja kötni a rendszert a hálózatba, de ha van egy villanyszerelő ismerős akkor a bekötés is pofon egyszerűvé válik így a telepítési költség nullára redukálódik.

A villanyszerelő leellenőrizheti a meglévő villamos hálózatot és biztosíthatja a megfelelő elektromos csatlakozást a fűtőfóliák számára, hiszen nem igényelnek speciális szerszámokat vagy speciális telepítési körülményeket.

Ha esetleg amellett döntött, hogy maga telepíti a fűtésrendszert, keressen bátran bennünket!
Kollégáink bármilyen felmerülő kérdést szívesen megválaszolnak és segítenek a telepítés minden lépését nyomon követni, hogy a rendszer szakszerűen legyen lehelyezve.

Hiszen az előreszerelt csomagnál is élnek a termék garanciáink.

Nem befolyásolja sem a garancia időt, sem a garancia mértékét az, hogy Ön telepítette le a fűtőfilmet otthonában.
Alap termosztát

Plusz mellette szóló érv:

25 m2-től előreszerelt csomag ajánlat mellé Ajándék termosztátot adunk !

Burkolatok és rétegrendjeik

Hidegburkolat esetében a beton/rigidur elhelyezése minden esetben szükséges!

Ha ez a lehetőség rendelkezésre áll, akkor nyugodtan gondolkodhatunk hidegburkolatban hiszen, így akár kiépíthetünk beépített zuhanytálcát is így ott is egységesen meleg lesz a lábunk alatt. A tálcás tusoló alá nem kerül be fűtés, de épített zuhanyzóba nagyon komfortos megoldás.

HIDEGBURKOLAT kialakítás

Ha teljesen újraépíti a padlónak a struktúráját és hidegburkolatban gondolkodik, legyen az csempe, greslap, járólap, metlaki, bármi ami hidegburkolat kategóriába tartozik fontos kiemelni, hogy minden esetben szükséges a fűtőfóliára rá betonozni ez lehet sima beton, ebben az esetben min. 5 cm szükséges, ha pedig lehetőség van esztrich beton elhelyezésére akkor az szálerősítéssel tehető akár min. 3 cm is. Ha kötöttebb a rétegvastagság és nem tudunk 3-5 cm-t emelni, akkor javaslunk egy rigidur nevű anyagot az akár 2 cm-ben is rá helyezhető a fűtőfóliára.*

*Megjegyezés, hogyha engedi a rétegvastagság és lehetőség van, akár 10-15 cm betont is elhelyezni a fűtőfóliára célszerű alulról szigetelni és a beton vastagsága 6-8 cm között legyen. Ez az ideális.

Fürdőszoba hidegburkolat infrafűtés

Rétegrend:

 • hidegburkolat
 • csemperagasztó
 • min. 5 cm beton / min. 3 cm esztrich /rigidur
 • földelőháló
 • párazáró fólia (PE fólia)
 • Intelligens Fűtőfilm
 • Specifikus hőtükörfólia
 • Lépésálló szigetelés (hungarocell)
 • Beton (szerelő vagy aljzat beton)
Infra padlófűtés fürdőszoba hidegburkolat

MELEGBURKOLAT kialakítás

Ha csak burkolat váltásra kerül a sor, vagy mondjuk a meglévő burkolat lent marad és csak egy újat szeretne ráhelyezni ez is egy opció lehet a fűtésre.

Ebben az esetben picit egyszerűbb dolga van, hiszen melegburkolás esetén a betonozás nem kötelező, a rendszerünk közvetlenül melegburkolat alá behelyezhető, így ha lent hagyja a meglévő burkolatot, vagy felszedi és kiönti egy padlopon réteggel akkor mi arra rá tudjuk helyezni a fűtőfóliákat.*

*Megjegyezés, hogyha engedi a rétegvastagság és lehetőség van rá, itt is elhelyezhetőek a betonozásnál említett anyagok.

Fürdőszoba melegburkolat infrafűtés

Ugyanis nekünk csak egy sík porózusmentes felületre van szükségünk, és közvetlenül a rendszerre rá is helyezhető a melegburkolati kialakítás legyen az vinyl padló vagy akár klikkes vízálló laminált parketta. Itt viszont nincs lehetőség, épített zuhany kialakítására.

Rétegrend:

 • klikkes vízálló laminált padló
 • iszappapír / padlóalátét polifoam (2-3 mm)
 • min. 5 cm beton / min. 3 cm esztrich / rigidur (NEM KÖTELEZŐ)
 • földelőháló
 • párazáró fólia (PE fólia)
 • Intelligens Fűtőfilm
 • Specifikus hőtükörfólia
 • Lépésálló szigetelés (hungarocell)
 • Beton (szerelő vagy aljzat beton)
Infra padlófűtés fürdőszoba melegburkolat

Pin It on Pinterest