Intelligens fűtőfilm

Az Intelligens Fűtőfilm

Takarékosabb a fogyasztása, mint más elektromos fűtéseknek és ezért biztonságosabb, mint az előző generációs fűtőfóliák. Az intelligens tulajdonság megakadályozza a túlhevülést és a felesleges fűtést.

MI AZ AZ INTELLIGENS FŰTŐFILM ÉS HOGYAN MŰKŐDIK?

Az Fűtőfilmben használt fűtőelem a szén vagy másnéven a carbon. Használnak hozzá még ezüstöt és rezet is, hogy az elektromos vezetést minél hatékonyabbá tegyék és ezeket, speciális, tűzálló és jól szigetelő műanyagok közé helyezik el.
Intelligens fűtőfilm kialakítás
Az Intelligens Fűtőfilm olyan nano-vegyületből készül, ami a szén, valamint más vezetőképes anyagok (pl.: grafit) és egy speciális műanyag keveréke. A fő tulajdonsága, hogy könnyen tágul és zsugorodik a hő hatására.

Például:

Ha a hőmérséklet emelkedik a fűtőfilm egy bizonyos részén, a benne lévő speciális műanyag kitágul, ezért az elektromos ellenállása megnő és a villamos energia fogyasztása, illetve a fűtőfilm felületi hőmérséklete lecsökken.

Amikor a fűtőfilm felületére ráhelyezzük a tenyerünket, akkor azonnal érezhető, hogy a fűtőfilm felületi hőmérséklete elkezd csökkenni és „csak nem kihűl” ott, ahova a tenyerünket elhelyeztük.

fűtőfilm érzékelése
Fontos kérdés
Felmerülhet a kérdés, hogy miért tud fűteni akkor a rendszer, ha betont vagy például laminált parkettát teszünk rá, hisz akkor a teljes felületet elvileg „lefojtjuk”.
Valójában nem fojtjuk le, de ahhoz, hogy ezt igazolhassuk, szükség van egy újabb fizikai fogalom bevezetésére és megértésére…

Az említett fizikai fogalom az emisszió.*

Infravörös fényhullám sugárzás

*Ez azt jelenti, hogy az infra sugárzást egy adott tárgy milyen mértékben veszi fel, töltődik fel vele és az ezt követően milyen mértékben sugározza ki magából.

Ezt úgy is, lehet mondani, hogy mennyire „sugárzik át rajta” és mennyire „nyeli el” az infra sugarakat.

Az építőiparban használt burkolati anyagok jellemzően 4-8%-ban „nyelik el” és 92-96%-ban „engedik át” magukon az infra sugárzást. Azért vannak idézőjelek között az elnevezések, mert a valóságban felveszi a sugárzást egy tárgy és ezt követően kisugározza magából, de az egyszerűség kedvéért így fogalmaztunk.

Listába szedtük a gyakran használt építőipari anyagok mennyi engedik át az infrasugarakat.

A padlófűtéshez használt leggyakoribb anyag a beton, azt részletezzük együtt.

Nagyjából 6% az emissziója, tehát ennyire nyeli el az infra sugarakat.

Ettől átmelegszik maga a beton is és 94%-át átengedi magán, hogy a helyiség többi tárgya is fel tudjon töltődni, majd a levegő is megefelelően fel tudjon melegedni.

Ezért nem fojtjuk le az Intelligens Fűtőfilmet azzal, ha betont, járólapot vagy laminált parkettát teszünk rá, hiszen felmeledegnek tőle, az energia legnagyobb része pedig keresztül sugárzik rajtuk, hogy a helyiség többi részén hasznosítsa magát.

Építőanyagok emissziós tényezője

Az akadályt azok a tárgyak okozzák, amelyek javarészben elnyelik az infra sugarait és nem engedik kisugározni magukból. Ilyen tárgyak például a szigetelő anyagok (hungarocell, ásványgyapot, hőtükörfóliák stb.).

Konklúzió:

Tehát ha padlófűtésetek van és ráteszünk egy kanapét (ami hőszigetel), akkor a fűtőfilm ezt érzékeli így a felületi ellenállása megnő, majd azon a részen, ahol lefedtük kanapéval ( és csak is ott) visszacsökken a teljesítménye és hőmérséklete így nem fűt feleslegesen ott, ahol nem kell.

Dióhéjban tehát, ez az Intelligens Fűtőfilm. Önszabályozó technológiája, mely bemutatótermeinkben bátran kipróbálható.

Szeretettel várjuk az érdeklődőket.

Pin It on Pinterest