fbpx

Mennyezetfűtés

A munkáink 25%-át jellemzően a mennyezeti fűtés kialakítása teszi ki.

Egyre többen választják ezt a megoldást, tekintve, hogy a kialakítása könnyebb lehet, mint a padlófűtésé és felújítás esetén sem jár szükségszerűen a padlóburkolatok cseréjével.

Nincs szükség hozzá másra, mint egy gipszkartonos álmennyezet kialakítására, amely tökéletesen és esztétikusan rejti el a fűtésrendszert, illetve biztosít neki hatékony működési környezetet.

Bizonyos esetekben a mennyezetfűtés akár 25-30%-kal hatékonyabb is lehet, mint a padlófűtés. Ez leginkább akkor igaz, ha a fűtendő helyiség alapterületét nagymértékben lefedik az ott lévő bútorok és tárgyak, így a Fűtőfilm fűtési lehetőségét jelentősen csökkentik. Jó példa lehet erre egy olyan hálószoba, aminek a 70%-át egy franciaágy foglalja el vagy egy olyan nappali, ahol több a bútor, mint a talpalatnyi hely.

Elektromos mennyezetfűtés

Abban az esetben sem kell elvetni a mennyezeti fűtést, ha a belmagasságunk nem enged 10-15 cm vastagságú álmennyezeti kialakítást, mert az Intelligens Fűtőfilm keskeny kialakításának köszönhetően a szükséges rétegrendek alkalmazásával is csak 6-7 mm helyet foglal a gipszkarton felett. Ezért egy 4-5 cm-es álmennyezet is tökéletesen megfelelő lehet a rendszer elfedésére.

Ugyanakkor azon helyiségekben, ahol indokolatlanul magas a belmagasság (pl. 3 méternél magasabb), az álmennyezet kialakítása különösen jó gazdaságossági tényező lehet, hisz kevesebb térfogatot kell felmelegítenie és melegen tartania az infrafűtés rendszernek. Így lejjebb tudjuk hozni a mennyezetet és felette kényelmesen elfér a szigetelés, a fűtésrendszer, illetve elférnek a villanyvezetékek és villamos kötések is.

JAVASLAT: A mennyezetfűtés kialakításánál különösen fontos szerepe van a mennyezeti hőszigetelésnek is, amelyet leggyakrabban ásványgyapottal, nevezetesen kőzetgyapottal szoktak megoldani. Léteznek már modernebb megoldások is, amikor egy speciális poliuretán (egy műanyag, ami különféle formákban létezik) habbal fújják ki légrésektől mentesen a födém alapterületét, de 10-15 cm kőzetgyapot alkalmazása is kielégítő megoldás lehet, főleg azzal szemben, ha semmilyen szigetelésben nem gondolkodunk. Megfelelő szigetelés mellett a fűtésrendszer kevesebbet kénytelen működni, így kevesebb lesz a fűtésköltség is. Emellett a helyiség komfortérzetét is jelentősen javíthatja, a megfelelő szigetelési tulajdonságok megléte.

A mennyezetfűtés rétegrendje

Mennyezetfűtés rétegrend

Mennyezetfűtés

  • födém
  • gipszkarton tartó szerkezet
  • szigetelés (kőzetgyapot, poliuretán hab stb.)
  • Specifikus hőtükörfólia
  • Intelligens Fűtőfilm
  • gipszkarton profil
  • gipszkarton

Küldetésünk: Bevezetni egy modern fűtési kultúrát, hogy az emberek környezetbarát módon gazdaságosan fűthessenek.

Kérje ingyenes árajánlatunkat néhány egyszerű lépésben!

Pin It on Pinterest