Padlófűtés utólag is

Padlófűtés utólag

Az Intelligens Fűtőfilm könnyen és rombolásmentesen telepíthető.

A padlófűtés egyre népszerűbb fűtési megoldás, amely kényelmet és hatékonyságot nyújt otthonunkban. Ha már rendelkezünk laminált padlóval, és szeretnénk hozzáadni a padlófűtés előnyeit, az utólagos fűtőfólia telepítés kiváló választás lehet. Ezen a oldalon bemutatjuk, miért jó döntés utólag padlófűtést telepíteni laminált padló alá, és milyen előnyökkel járhat.

Az utólagos fűtőfólia-telepítés lehetővé teszi a fűtés hozzáadását vagy bővítését olyan helyiségekben, amelyek korábban nem rendelkeztek fűtési lehetőséggel. Ez különösen hasznos lehet az épületfelújítások során, ahol új funkciókkal vagy helyiségekkel bővítenék az ingatlant.

Az Intelligens Fűtőfilm 0.3 mm vékony, struktúrája lehetővé teszi, hogy laminált parketta alá közvetlen telepíthessük, illetve intelligens tulajdonságának köszönhetően nem kell félnünk attól sem, hogy kiégetheti a burkolatot ellenben elődeivel.

MILYEN ELŐNYÖKKEL JÁR, HA MELEGBURKOLAT ALÁ SZERETNÉ A FŰTÉST?

Legtöbb esetben a gondot a padlófűtés utólagos kialakítása okozza, valamint a padlószint magassága ami nem bír el egy vizes padlófűtési rendszert.

Ilyenkor keresünk lehetőségeket, egy olyan rendszer kiépítésére ami vékony, kevés helyet foglal de hatékonyan ki tudja fűteni az egész ingatlant.

Hogyan telepíthető?

A fűtőfólia telepítéséhez egy sík porózus mentes felület kell, ez lehet beton, aljzatkiegyenlítő, laminált parketta, járólap… bármi ami egyenes felületet képez.

A sík felületre lehelyezésre kerül egy hőtükör fólia amire ráhelyezzük a fűtőfóliát egy olyan telepítési megoldással ahol a kábelek nem domborodnak majd ki, így a laminált padló nem fog mozogni.

Padlófűtés telepítése utólag

A kész rendszerre lehelyezhető padlóalátét fólia, hogy ne legyen olyan kemény a padlólap amikor járunk rajta.

Milyen padlóalátét alkalmazható?

XPS alátét padlófűtés

Legelterjedtebb a hagyományos zöld XPS alátét.

Padlófűtéshez optimalizált.

Fémezett alátét padlófűtéshez

A fűtésre fémezett alátét nem tehető, ez visszatükrözi az infra sugarakat.

PADLÓFŰTÉS MŰKÖDÉSE

A Fűtőfilm gyorsan felmelegíti a padlót, így 3 perc elteltével érezhetően meleggé válik a burkolat, nem kell attól tartanunk, hogy az ágyból kilépve átfut rajtunk a hideg.

Padlószenzor segítségével szabadon állíthatjuk a padló hőmérsékletét így később egy folyamatos padlótemperálás is kialakítható, hogy a padló ne hűljön ki, ha a rendszer úgy érzékeli, hogy a szoba elérte a kívánt hőmérsékletet és leállítja a rendszert.

Elektromos Padlófűtés Hőtérkép

Könnyen és gyorsan válthatunk elektromos fűtésre.

Mivel kapcsolatban legyen körültekintő?

Az aljzat amire szeretné telepíteni a rendszert, valóban sík felületet képez-e.

Ha meglévő burkolatra szeretné telepíteni a fűtőfóliát, a járólap/ padlólap hiánytalanul megvan -e, vagy lehet-e pótolni a lyukakat.

Amennyiben hiánytalan a meglévő burkolat, mozognak -e részei, ugyanis ezeket rögzíteni kell. pl: az egyik járólap mozog.

Ha van küszöb, ajtó akkor ezek elbírják-e ha 2 cm-rel emelkedik a meglévő padlószint, ha igen lehet telepíteni a fűtőfilmet a meglévő burkolatra, ha nem sajnos fel kell szedni.

Ezért telepítsen padlófűtést utólag is könnyedén

Egy

Kényelem és kényeztetés: Az utólag telepített padlófűtés egyenletes hőeloszlást biztosít a helyiségben. Ahogy a melegített fűtőfólia közvetlenül a padló alatt helyezkedik el, megtapasztalhatjuk a láb meleg érzést, ami különösen hideg időben nagyon kényelmes. Nem kell többé kellemetlenül hideg padlón lépkednünk, hanem minden lépésnél kellemes melegséget érezhetünk.

Kettő

Energiahatékonyság: Az utólagos fűtőfólia telepítés energiatakarékos megoldás lehet. A fűtőfólia közvetlenül a padló alatt helyezkedik el, így a hőenergia hatékonyabban terjed a helyiségben. Ezáltal a fűtés hatékonysága javul, és kevesebb energia szükséges a kívánt hőmérséklet eléréséhez. Az energiahatékonyság nemcsak a környezet szempontjából előnyös, hanem hosszú távon pénzt takaríthatunk meg a fűtési költségeken.

Három

Gyors reakcióidő: Az utólag telepített padlófűtés gyorsan felmelegszik. Mivel a fűtőfólia közvetlenül a padló alatt van, a melegítési idő rövidebb lehet, mint más fűtési rendszerek esetében. Azonnal érezhetjük a fűtés hatását, és a helyiség gyorsabban felmelegszik. Ez különösen előnyös, amikor hirtelen fűtési igényünk van, vagy ha gyorsan szeretnénk melegíteni egy hideg helyiséget.

Négy

Könnyű telepítés és karbantartás: Az utólagos fűtőfilm telepítés viszonylag egyszerű és nem igényel karbantartást, mint más fűtési lehetőségek.

Öt

Helytakarékosság: Az utólagos padlófűtés telepítése laminált padló alá nem igényel különleges építészeti módosításokat vagy helyigényes elemeket, mint például radiátorok vagy csővezetékek. Ezért nincs szükség arra, hogy megváltoztassuk a helyiség elrendezését vagy feláldozzunk értékes helyet. A padlófűtés rejtett és helytakarékos megoldás, amely nem befolyásolja a helyiség esztétikáját vagy a bútorok elhelyezését.

Laminált parketta alá

  • Laminált padló
  • Iszappapír / padlóalátét polifoam (2-3 mm)
  • Min. 5 cm beton / min. 3 cm esztrich / rigidur (nem kötelező)
  • Földelőháló
  • Párazáró fólia (PE fólia)
  • Intelligens Fűtőfilm
  • Specifikus hőtükörfólia
  • Lépésálló szigetelés (hungarocell)
  • Beton (szerelő vagy aljzat beton)
Infra padlófűtés rétegrend laminált parketta

Pin It on Pinterest