Az infra élettani hatásai

Az infrafűtés hatása egészségünkre

Fűtésrendszerünk is lehet pozitív hatással egészségünkre, nézzük meg, hogyan.

Az otthonok kényelme és energiahatékonysága a csúcson

Sokszor felmerül a kérdés, hogy az infrafűtés jótékony-e vagy inkább káros az egészségre. Ezen az oldalon megtudhatja az infra összes pozitív hatását és azt is, hogy okoz-e hosszútávon negatív befolyást az emberi szervezetre.

Kezdjük azzal, hogy az infrát már évtizedek óta alkalmazzák az orvoslásban, és a mindennapjainkban is jelen van, pl infra szaunákon keresztül.

De nézzük, mivel ad többet az infra fűtés, mint más megoldások.

Az Intelligens Fűtőfilm működése közben kibocsátott infravörös hullámok és anionok (negatív töltésű ionok) elnyomják a kellemetlen szagokat (amit pozitív töltésű ionok okoznak), megakadályozzák a baktériumok elterjedését és megszüntetik a penészesedést.

Például, ha otthonunkban kisállatot tartunk, az anionok lekötik a kellemetlen szagokat és így sokat javítanak a kényelmi érzeten. Igaz ez akkor is, ha valaki otthon dohányzik, ebben az esetben is az anionok semlegesítik a pozitív ionokat, amelyek ezesetben, a dohányfüst okozta kellemetlen szagok.

Különösen magas anion koncentrációt például vízesés környezetében tapasztalhatunk, amely a frissesség érzését kölcsönözi számunkra.

Az infra fűtőfilm által létrehozott anionok mennyisége természetesen eltér a vízesések mellett található mennyiségtől, ugyanakkor hasonlóképp a friss, tiszta levegő hatását jelentheti az otthonunkban.

A padlófűtést az állatok is szeretik

A rendszer nem lebegteti a port, így előnyösen hathat a szállópor okozta légúti irritáció elkerülésére is.

A hagyományos (vizes) padlófűtésnél, a felfelé áramló meleg levegő egy folyamatos szállópor lebegtetést idéz elő, amit rendszerint az ott élők belélegeznek. Ez hosszútávon akár légúti problémákhoz is vezethet, mivel alvás közben abban a magasságban fekszünk, ahol a por épp lebeg.

Az infrafűtés a helyiség minden pontját azonos hőmérsékletre melegíti fel, így nincs vagy minimális a hőmérsékletkülönbség a padló és a mennyezet között. Ebből következik, hogy a levegő mozgása sincs úgy jelen, mint egy hagyományos fűtéssel ellátott helyiségben, tehát a szállópor lebegtetés sem jelentkezik.

Infrafűtésnél nem keletkezik szállópor

Az infrafűtés felmelegítve a falakat, kiszárítja azokat, így a vizesedés és páralecsapódás által megágyazott baktérium és penész lelőhelyeket eltűnteti a fűtött helyiségekből.

Ugyanakkor a levegőt nem szárítja ki, megmarad annak optimális nedvesség tartalma, így nem szükséges párásítani azt.

Az infravörös sugarak ugyanis közvetítőközeg nélkül jutnak el egyik pontból a másikba, ami azt jelenti, hogy a levegőhöz nem érnek hozzá és nem lépnek vele közvetlenül kapcsolatba, így ki sem szárítják azt.

Működési elvének köszönhetően, javítja a végtagfázósok kedélyállapotát, mivel közvetlenül melegíti őket a fűtés.

+1
A növények jobban fejlődnek infra fűtötte helyiségekben, ugyanis közvetlenül élvezik az infra pozitív hatásait.

Infrafűtésnél jobban fejlődnek a növények

Elektroszmog kisugárzás

Az elektroszmog olyan elektromágneses sugárzást jelent, amelyet különböző elektromos berendezések, például okostelefonok, számítógépek, vezeték nélküli routerek, mikrohullámú sütők stb. bocsátanak ki. Az infravörös fűtés általában nem jár elektroszmog kibocsátással, mivel nem igényel elektromos hullámokat generáló berendezéseket vagy rádiófrekvenciás jeleket.

Az infravörös fűtés egy olyan technológia, amely közvetlen hőt bocsát ki az infravörös sugárzás segítségével. Az infravörös sugarak elektromágneses hullámok, amelyek nem igényelnek közvetlenül elektromágneses mezőt vagy elektromos impulzusokat a működésükhöz. Az infravörös fűtőpanelben lévő elektromos fűtőelem felmelegíti a panelet, amely aztán infravörös sugarakat bocsát ki, amikor bekapcsolódik.

Az infravörös fűtés által kibocsátott elektromágneses sugárzás tartománya az infravörös spektrumon belül helyezkedik el, és az emberi testet közvetlenül melegíti, anélkül hogy a környező levegőt kellene felmelegítenie. Ez a hatékonyabb hőleadást eredményezi, amihez kevesebb energia szükséges.

Amennyiben az infravörös fűtés készüléke rendelkezik vezérlőelektronikával vagy digitális kijelzővel, ezek a komponensek elektromos impulzusokat vagy elektromágneses zajt eredményezhetnek, amelyek potenciálisan elektroszmogot generálhatnak. Azonban általában az infravörös fűtés készülékek elektromágneses sugárzása alacsony szintű és elhanyagolható.

Fontos azonban megjegyezni, hogy az elektroszmog és az elektromágneses sugárzás hatásai az emberi egészségre folyamatosan kutatás tárgyát képezik, és a tudományos közösségnek még nincs teljes mértékben konszenzusa ezeknek a hatásoknak az értékelésében. Mindenesetre az infravörös fűtés által kibocsátott elektromágneses sugárzás általában nem számít a legaggasztóbb elektroszmog forrásnak, mivel nem generál erős elektromos vagy rádiófrekvenciás jeleket.

Tekintettel arra, hogy a fűtőfilm fűtő eleme a szén és a szénnek alacsony az elektromágneses kisugárzása, így az úgynevezett elektroszmogtól sem kell tartani.

Az elektromágneses kisugárzásnak vagy másnéven az elektroszmognak az egészségügyi határértéke 100 mikro Tesla.

A fűtőfilm elektroszmog kisugárzása pedig a közelében mérve 1,5 mikro Tesla, ami az egészségügyi határérték kevesebb, mint 66-od része.

Intelligens fűtőfilm elektroszmog

Pin It on Pinterest