Infrafűtés

Infrafűtés: A modern fűtési technológia

Infrafűtés fejlődése

Az elmúlt évszázadok során a fűtésrendszerek jelentős fejlődésen mentek keresztül, de az ezredfordulót követően igazi áttörés történt a modern fűtés területén. Az infravörös sugárzás alapú elektromos fűtésrendszerek, beleértve az infra fűtőfóliákat, gyorsan elterjedtek.

Az intelligens fűtőfilm az infravörös sugárzás pozitív tulajdonságait a hagyományos megoldásokhoz képest további előnyökkel kombinálja. Egy speciális szabályzó rendszer segítségével az infra fűtőfólia egyenletes hőelosztást biztosít a padlón. Érzékeli a hidegebb területeket és több hőt termel ezeken a pontokon, így kiegyenlíti a hőmérsékleti különbségeket és tökéletesen egyenletes meleget biztosít a padló minden részén. Emellett képes korrigálni a túlmelegedést is.

Intelligens fűtőfilm megtakarítás
Az Intelligens Fűtőfilm közel 27%-os fűtésköltség-megtakarítást kínál az előző generációs fűtőfóliákhoz képest. Ez akár több mint 50%-os energiamegtakarítást jelenthet más elektromos fűtési rendszerekhez viszonyítva, például az elektromos radiátorokhoz képest. Ezáltal nemcsak hatékonyabb és kényelmesebb fűtést biztosít, hanem hosszú távon jelentős megtakarítást eredményez a fűtésköltségek terén.

Az Infrafűtés működése

Az Intelligens Fűtőfilm rendszert közvetlenül a 230 V-os hálózatról, egy hőmérsékletszabályzó eszközzel (termosztáttal) vezérelve működtetjük.
A külön vezérlésnek a villamos méretezési tényezők mellett (max. 16 A / kör) praktikus előnyei is vannak, hiszen nem minden helyiségben szeretnénk ugyanolyan hőmérsékletet beállítani. Például a hálószobában más hőmérsékletet szeretnénk, mint a fürdőszobában, így nem csak komfortos, de költséghatékony fűtést is biztosít minden helyiségben.

Infrafűtés termosztát
Infravörös fényhullám sugárzás

Az infravörös fényhullámok olyan hatékony hőforrást jelentenek, mint a nap sugarai, így kiváló hősugárzó hatással bírnak.

Az infrafűtés a hagyományos fűtésekkel ellentétben, nem a levegőt melegíti, hanem a térben lévő tárgyakat és a testeket tölti fel (hő)energiával. Ezt követően a tárgyak tovább sugározzák a meleget a környezetük felé és egyfajta „másodlagos hatásként” felmelegítik a levegőt is.

Infrafűtés hőmérséklet beállítása

Hőmérséklet beállítását, kettő érzékelő végzi:

Egyik a levegő hőmérsékletét szabályozza:
Ezáltal be tudjuk állítani, mennyire legyen meleg az adott helység levegője.

A másik pedig a padló hőmérsékletéért felel:
Ezzel pedig tudjuk szabályozni mindezzel egyidőben, hogy a rendszer milyen melegen tartsa a padlót.

A rendszer alapvetően érintő-kijelzős (touch-screen), programozható (offline, azaz nem internetről működő), nagyon megbízható és felhasználóbarát termosztáttal kerül kiépítésre.

Intelligens vezérlés

A fűtésrendszert bárhonnan könnyedén elérhetjük és vezérelhetjük a telefonunkra telepített applikáció segítségével, mobil adathálózat vagy WI-FI segítségével.

Fűtőfólia intelligens vezérléssel

Az infrafűtés előnyei

Vékony kialakítású fűtőfilm

Különösen vékony kialakítás

A fűtőfilm rendkívül vékony (mindössze 0,338 mm), és a telepítéshez szükséges összes réteg is kellően vékony (általában 6-7 mm) ahhoz, hogy szinte bárhol telepíthető legyen.

Egészséges fűtés

Egészséges

Az emberi szervezet számára biológiailag optimális meleget sugároz, működése során nem keringeti a levegőt, ezért nincs szállópor lebegtetés.

Antibakteriális fűtőfilm

Igazoltan antibakteriális hatású a fűtőfilm

Hiszen elpusztítja a káros baktériumok java részét, és az esetek többségében kiszárítja a falakat és megöli a penészgombát.

Gyors kivitelezés

Gyors kivitelezési idő

Telepítése gyors és nem jár különösebb bontási szükségletekkel, illetve utólag is telepíthető. Felújítást követően is beépítheti otthonában.

Rövid felfűtési idő

Rövid felfűtési idő

1,5 perc alatt már több, mint 90%-os teljesítménnyel fűt, így 15-20 perc elteltével már kellemes komfortos érzést biztosít.

Javítja a levegő minőségét

Javítja a levegő minőségét

Működése közben kibocsátott infravörös hullámok és anionok (negatív töltésű ionok) elnyomják a kellemetlen szagokat.

Sokoldalú felhasználás

Széleskörűen használható

Felhasználási lehetőségei közé tartozik a padló, a fal és a mennyezet fűtés is.

Gazdaságos fűtési rendszer

Gazdaságos fűtési rendszer

Az áram közel 100%-át alakítja át infra (hő)sugárzássá.

Infrafűtés beruházási költség

Kedvező beruházási költség

Ára nagyon előnyös más fűtésrendszerekhez képest, és akár 0 forintos fűtésszámlája lehet, ha rendszerünket napillemmel kombinálja.

Komfortos infrafűtés

Komfortos meleg a lakásban

Az infrafűtés a helyiség minden pontját azonos hőmérsékletre melegíti fel, így nincs vagy minimális a hőmérsékletkülönbség a padló és a mennyezet között.

Infrafűtés termosztát vezérlés

Termosztátokkal vezérelhető rendszer

A fűtési rendszereket külön fűtési körökkel látjuk el, ezáltal a hőmérséklet helységeként variálható, igény szerint. Okos otthonnal kompatibilis megoldás.

Ingyenes műszaki megoldási javaslatot, illetve árajánlatot készítünk kérésére.

Ha szeretné felméretni ingatlanját szakértőnkkel, hogy a leginkább személyre szabott ajánlatot kaphassa, kérje személyes helyszíni, vagy online helyszíni felmérésünket!

Pin It on Pinterest