fbpx

Falfűtés

A falfűtés kialakítása bár az esetek többségében könnyedén megvalósítható, azonban akkor javasoljuk, ha sem a padlófűtés, sem a mennyezetfűtés nem kivitelezhető.

Ilyen eset lehet, ha a meglévő padlóburkolatot (például járólapot) nem kívánjuk felszedni, mert még jó állapotú és az a padlóburkolat tönkremenetelét jelentené (általában ez alól kivétel a laminált parketta vagy a vinyl padló) és a mennyezeti fűtés kialakítására sincs lehetőség (meglévő álmennyezet miatt vagy az álmennyezet kialakításának lehetetlensége miatt).

Ezekben az esetekben szokott előkerülni a falfűtés lehetősége.

Megvalósítása esetén viszont ügyelni kell rá, hogy a fűtéssel szerelt falat nem fedhetjük el szekrénysorral, mert az ronthatja a rendszer teljesítményét és nem célszerű polcokat sem felfúrni rá, mert nem tudhatjuk, hogy épp hol fúrjuk át a Fűtőfilmet.

Falfűtés Hőtérkép

Mindezen okok miatt, csak abban az esetben gondolkodjunk falfűtésen, ha van egy olyan egybefüggő és nagy falfelületünk, amit szabadon tudunk utána hagyni és azon keresztül meg tud valósulni a helyiség optimális fűtése.

Figyelembe kell venni azt is, hogy a fűtendő helyiségeket alapterületük viszonyában kell felszerelni a rendszerrel.

Így, ha van például egy 7 m x 3,5 m-es helyiség, ahol 24,5 m2 a fűtendő alapterület, de mi a 3,5 méter hosszú falat kívánjuk felületül használni, akkor egy átlagos 2,6 méter belmagasságú helyiségben összesen (2,6 m x 3,5 m) 9,1 m2 alapterületet használhatunk fel a fűtésrendszer kialakítására, a 24,5 m2 alapterülettel szemben. Ami majdnem csak 1/3-nyi hely, a szoba valódi alapterületéhez képest.

Ami két esetben sem a legelőnyösebb megoldás:

  1. Az Intelligens Fűtőfilm maximális hatótávolsága 5,5-6 méter, így lehetséges, hogy nem tudja kellően befűteni a teljes helységet.
  2. Az alapterület annyival kisebb, hogy nehézkes a megfelelő fűtésteljesítmény kiépítése és a szükséges fajlagos energia bevitele. Magyarán nem biztos, hogy elég meleg lesz a helyiségben.

Fontos tehát, hogy falfűtés esetén – lehetőség szerint – a helyiség hosszabbik fala mentén legyen kialakítva az infrafűtés.

JAVASLAT: Ajánlatkérés esetén (ha falfűtést tervez megvalósítani) a fal hosszúság és magasság adatait szíveskedjék megadni a helyiségek méreteinél, viszont mellette a megjegyzés rovatban sorolja fel a fűtendő helyiségek alapterületének pontos adatait is.

A falfűtés rétegrendje

Falfűtés rétegrend

Falfűtés

  • fal
  • gipszkarton tartó szerkezet
  • Specifikus hőtükörfólia
  • Intelligens Fűtőfilm
  • gipszkarton profil
  • gipszkarton

Küldetésünk: Bevezetni egy modern fűtési kultúrát, hogy az emberek környezetbarát módon gazdaságosan fűthessenek.

Kérje ingyenes árajánlatunkat néhány egyszerű lépésben!

Pin It on Pinterest