A Fűtőfilmről egyszerűen

2021. márc. 1.
padlófűtés

Nem csak az újépítésű ingatlanoké a világ – kezdődhetne így a cikkünk, ugyanis sokan átépítenek, felújítanak vagy korszerűsítenek, és keresik a praktikus, gyors és tiszta megoldásokat.

Ha Ön is ezt keresi, ráadásul költséghatékony megoldásban gondolkodik, akkor az intelligens Fűtőfilmet bizony Önnek találták ki.

A maximális komfortérzet imádói számára találhatták fel a padlófűtést, legyen szó háziállatról, gyerekekről vagy arról, hogy nem a hideg padló miatt akarunk felfázni és mégse tervezzük milliókkal megtoldani a gázfűtést, akkor a legegyszerűbb, leggyorsabb megoldás padlófűtésre a fűtőfólia.

Tudta egyébként, hogy az infra padlófűtés ősének az úgynevezett Ondol fűtést tekinthetjük? Az Ondol jelentése meleg kő és első felbukkanása időszámításunk előtt 668 környékére tehető, amikor is egy részleges padlófűtési megoldást hoztak létre a távoli Koreában.

Az eredeti fűtőfóliák Koreából származnak, és ha a pécsi irodánkból úgy döntenénk, hogy Koreáig kitekerjük a fűtőfóliákat, kb 56 360 db tekercs fóliával ezt meg is tudnánk tenni.

Ahhoz viszont, hogy Önnél is kellemes padlófűtés legyen, ennél jóval kevesebb fólia is elegendő. Kb 65-70% -os lefedettséget biztosítunk, ez 30%-al több, mint más lehetséges fűtésrendszeré, és az üzemeltetése sem kerül nagyságrendekkel többe mintha gázzal oldotta volna meg.

Meglévő padlóburkolatra is telepíthető.

Az esetek többségében padlófűtésként kivitelezzük a fűtőfóliát, ugyanis ha Ön sem szeretne nagy átalakításokat eszközölni, a fólia 0.3 mm vastagságú így gyakorlatilag bárhol elfér és laminált vagy vinyl esetében 5mm-el emeli csak meg padló magasságát.
Amennyiben több cm is elfér gyakorlatilag bármilyen burkolati elemet használhatunk.

Ha a padló már kész, de mégis ragaszkodunk ahhoz, hogy meleg legyen a lábunk alatt, álmennyezet fölé az álmennyezet profiljára fűzzük fel az fűtőfólia csíkokat. Ebben az esetben is kellemes meleg padlóra számíthatunk 25-30%- al nagyobb hatékonyság mellett, ugyanis ebben az esetben nem állja útját semmi az infrasugaranak és szabadon áramolhatnak a térben.

Miért lehet hatékonyabb a mennyezetfűtés?

Ez leginkább akkor igaz, ha a fűtendő helyiség alapterületét nagymértékben lefedik az ott lévő bútorok és tárgyak, így a Fűtőfilm fűtési lehetőségét jelentősen csökkentik. Jó példa lehet erre egy olyan hálószoba, aminek a 70%-át egy franciaágy foglalja el vagy egy olyan nappali, ahol több a bútor, mint a talpalatnyi hely.

Lehet-e szabályozni a padló hőmérsékletét?

A termosztát alapvetően 2 hőmérsékletet mér. Az egyik a levegő hőmérséklete, a másik a padló hőmérséklete. A padló hőmérsékletét egy úgynevezett padlószenzorral méri a termosztát és akár kedvünk szerint állíthatjuk a hőfokát, így mindenki megtalálja a magának megfelelőt.

Fűtéskörökkel mindenki kényelméért!

A rendszert külön fűtéskörökkel telepítjük le és minden körhöz tartozik 1 termosztát.

Pl: van egy amerikai nappali konyhával – ez egy fűtéskör
Pl: szülői szoba – ez is lehet egy különálló  fűtéskör
Pl: nagymama szobája ahol max 18 fok lehet csak szintén lehet 1 külön álló kör, és ebben az esetben ez kifejezetten kapóra is jön, mert így elég ha a nagymama jól érzi magát a 18 fokban nem kell hogy a mellette lévő szobában a szülők akik egyébként 24 fokot szeretnek fázniuk kelljen.
Ehhez még társul az is, hogy a levegő hőmérséklete mellet külön szabályozható a padló hőmérséklete is.

Dióhéjban ennyit szerettünk volna most megosztani olvasóinkkal, természetesen itt még nem ér véget a lista, ugyanis a Fűtőfilm pozitív hozalmairól akár egész nap is tudnánk tájékoztatni, de a következő cikkeinkben törekedni fogunk arra, hogy részleteiben boncolgassunk bizonyos témákat.

Pin It on Pinterest