Csodás palánták fűtőfilmmel

2021. febr. 15.
növény fűtés

A csíráztatás és palántázás elengedhetetlen része a mezőgazdasági iparnak ugyanis ekkor kelnek életre a magok melyekből palánták majd végül finom étel lesz.

Ahhoz, hogy egy ilyen folyamat elinduljon több tényezőnek is jelen kell lennie, mint pl: a megfelelő talajhőmérséklet.

Fóliasátor palántázáshozNagy gondot okozhat a kertészetekben, ha az elhúzódó hideg idő miatt tolódnia kell a termesztésnek és ezzel nagy profittól esnek el.

De mi lenne ha, mindez orvosolható lenne ráadásul különösebb befektetés nélkül?

A magok csíráznának, a palánták csodásak lennének és az Ön vállalkozása juttathatná el az egészséges terméseket elsőként a vásárlókhoz ezzel még nagyobb profitra szert téve.

Ez nem mese, bizony vannak már kertészetek akik gyorsan hoztak jó döntést, és azóta már beszámoltak a fűtőfólia hozott pozitív hatásairól, azon túl, hogy nem fagytak el a palánták, nagyon élvezték az infra hatását és gyorsabb növekedésük volt megfigyelhető.

A fűtőfólia infra sugarai azonban nem csak a palánták esetében tesznek jó szolgálatot, hanem bárkinek aki növényekkel, dísznövényekkel foglalkozik.

Ezzel kapcsolatban, még egy érdekes sztorink is van ami éppen velünk történt meg.

Infrafűtés kertészeknek2 évvel ezelőtt egy nagyobb áruházban akciósan lehetett hozzájutni egy látványosan rossz állapotban lévő citromfához, melyet kolléganőnk nagyon megsajnált, ezért úgy döntött hazaviszi magával.  Sajnos a lakás de nem igazán jött be a citromfának így jelentősebb javulás nem volt megfigyelhető,  majd később a kis fa lekerült az irodába, és nem sokkal ezután pedig szépen javulásnak indult és pár hónappal később már citromok is termettek rajta. 🙂

A fűtőfólia 50 cm szélességben és az adott lehetőségekhez mérten meghatározott hosszúságban kerülhet le, melyre egy párazáró fólia kerül, érdemes erre még egy védőréteget lehelyezni, hogy a tálcák a pakolás és tologatás során még véletlenül se sértse meg a fóliát ennél többre azonban nincs szükség.

A fűtőfólia csíkok termosztátokkal irányíthatóak, melyek ebben az esetben csak a fólia felületi hőmérsékletét mérik figyelmen kívül hagyva a levegő hőmérsékletét, ezzel biztosítva kellemes meleget a palántáknak.

Ha megtetszett ez a megoldás, és Te szeretnél elsőként eljutni a vásárlókhoz, ezzel az egyszerű megoldással Tiéd lehet az előny.

Pin It on Pinterest