Elektromos padlófűtés

2021. máj. 12.
fűtőfólia

Az elektromos padlófűtés két külön alkategóriára osztható.

1) A levegőt melegítő rendszerek.

Ennek a  közkedvelt hagyományos megoldásnak az egyik előnye, hogy csemperagasztóba ágyazható és kisebb padlószint emeléssel akár utólag is könnyen kivitelezhető.

Hátránya, mint minden ehhez hasonló fűtési megoldásnak, hogy a levegőt csak nagy energiafelhasználás mellett képes lassan felmelegíteni. A levegő egy hőszigetelő anyag, gondoljuk csak végig logikusan. A téglában lyukak vannak…a hungarocell levegős, a régi ablakok cellái között levegő van.

Egy szigetelő anyagot mindig sokkal nehezebb felfűteni, ami a későbbi fenntartási költségeken fog megmutatkozni.

Napelemmel kombinálva pedig nagyobb teljesítményű napelem rendszerre lesz szükséged, hogy fedezni tudd hozzá az energiaszükségletet.

2) Az infra alapú, tárgyakat melegítő rendszerek.

Az infra esetében, csak egy elektromos padlófűtés létezik, ez pedig az Intelligens Fűtőfilm.

Legnagyobb előnye, hogy közvetlenül melegburkolat alá tehető, a betont könnyen pillanatok alatt átmelegíti és a levegő helyett a tárgyakat tölti fel infra energiával.

Elektromos padlófűtés esetén a tárgyak felmelegítése gazdaságossá teszi a fűtési költségeket. Az energiával feltöltött tárgyak még akkor is sugározzák ki magukból a meleget, amikor a fűtés már nem üzemel így tovább érezzük a komfortos fűtés melegét, miközben nem pörgeti a villanyórát.

Betonréteg alatt, a beton kiváló hőmegtartó képessége hosszú órákon át tartó meleget biztosít a talpunk alatt.

Amikor elektromos padlófűtésről beszélünk, azt is meg kell említeni, hogy a termosztátok segítségével nem csak a levegő hőmérsékletét, de a padló hőmérsékletét is beállíthatjuk, így mi magunk szabályozhatjuk, hogy mennyire szeretnénk melegre a padlónkat.

Tapasztalta már Ön is, milyen nyáron a panelrengetegben sétálni? vagy próbálta már ott kinyitni az ablakot éjszakára… egyszerűen lehetetlen, mert a napközben infra energiával feltöltött beton, még este is ontja magából a meleget.

Nos, ez az infra elektromos padlófűtés.

Egy takarékos és kényelmes megoldás mindenki számára a családban.

Pin It on Pinterest