Hogyan burkoljuk a fűtőfóliát?

2021. aug. 4.
Fűtőfólia rétegrend ismertető

Az Intelligens Fűtőfilm száraz padlófűtési megoldásnak számit.
Vékony mivolta sokszínű burkolási lehetőséget tesz elérhetővé, nézzük meg számodra melyik a jobb megoldás.

 

Az Intelligens Fűtőfilm 0.3 mm vékony, struktúrája lehetővé teszi, melegburkolat alá való telepíthetőségét illetve Intelligens tulajdonságának köszönhetően nem kell félnünk attól sem, hogy kiégetheti a burkolatot ellenben elődeivel. Elődei az 1. és 2. generációs fűtőfilmek telepítése ellenjavallt melegburkolat esetén, ugyanis önszabályozó tulajdonság hiányában a rendszer nem képes érzékelni a túlmelegedést így egyszerűen csak fűt és vagy a fűtőfólia adja meg magát vagy a padló, általános esetben mindkettő.

Az Intelligens Fűtőfilm a fűtőfóliák 3. generációja, fejlesztését egy amerikai mérnök vitte véghez a napelemes rendszerektől átvett technológia segítségével így ezek biztonsággal alkalmazhatóak és sokkal gazdaságosabbakká is váltak ezáltal.

 

Milyen előnyökkel jár számodra, ha melegburkolat alá szeretnéd telepíteni a rendszer?

Telepítés során:

Legtöbb esetben a gondot a padlófűtés utólagos kialakítása okozza, valamint a padlószint magassága ami nem bír el vizes padlófűtési rendszert.
Ezekben az esetekben az Intelligens Fűtőfilm könnyen és rombolás mentesen telepíthető. ( villamos kiállások szükségesek, ezek minimális kialakítást igényelnek).
Ha melegburkolat van letéve, az ügyfél eldöntheti, hogy ezt felszedi, telepítteti a rendszert  majd visszahelyezi rá a burkolatot régit vagy újat saját döntése szerint.

Fűtófólia padlófűtésHa nem szeretné felszedni a melegburkolatot, és a padlószint elbír 2 cm-es többletmagasságot nem kell felszedni a meglévő burkolatot, egyszerűen erre telepíthető az Intelligens Fűtőfilm rendszer majd ráme

het az új meleg burkolat. Így összesen 2 cm-el fog emelkedni a padlószint a régi állapotához képest.

Működése során:

A Fűtőfilm gyorsan felmelegíti a padlót, így 10 perc elteltével érezhetően meleggé válik a burkolat, nem kell attól tartanunk, hogy az ágyból kilépve átfut rajtunk a hideg.

A gyors felmelegedés gyorsabb felfűtést is eredményez.

Padlószenzor segítségével szabadon állíthatjuk a padló hőmérsékletét így később egy folyamatos padló temperálás is kialakítható, hogy a padló ne hűljön ki, ha a rendszer úgy érzékeli, hogy a szoba elérte a kívánt hőmérsékletet és leállítja a rendszert.

Milyen további előnyöket jelenthet számodra, ha hidegburkolattal kívánod elfedni az Intelligens Fűtőfilmet.

Telepítés során:

Az Fűtőfilmre közvetlen nem lehet csemperagasztót kenni, mert az nem tapad meg a felületén, így a hidegburkolat és a Fűtőfilm közé kell egy plussz réteg ami elősegíti a rendszer hosszútávú zavartalan működését illetve a gazdaságosságban fog még nagy szerepet betölteni.

2 lehetőség közül tudunk választani.

Beton, telepítés során:

A beton lehet sima hagyományos vagy esztrich. Hagyományos beton esetén 5 cm-t kell ráönteni a Fűtőfilmre, esztrich esetén elég 3 cm. A beton vagy esztrich egyrészt megvédi a rendszert a külső hatásokkal szemben, gyakorlatban ez úgy néz ki, hogyha a rendszerre rákerül a betonréteg évtizedekig fog zavartalanul működni a betonban. Utólagos kiépítése macerásabb, mivel itt vastagabb rétegrendet kell alkalmazni egy teljes felújítás során vagy az ingatlan kivitelezése közben érdemes előre gondolni a fűtésre.

Működése során:

A legelőnyösebb szempontból tudjuk megvizsgálni, ugyanis a beton nagyon jó hőközlő tulajdonságokkal rendelkezik. Hatékonyan továbbítja a meleget, és jó hőmegtartó tulajdonsága révén sokáig melegen is tartja a padlózatot ami hosszútávon gazdaságosabbá teszi a rendszer működését.

fűtőfólia betonozásA beton hamar kb 30 perc alatt átmelegszik, és órákon keresztül meleg marad. Így a rendszer sokkal kevesebbszer fog bekapcsolni, mert tovább megtartja a meleget a szobában, továbbá a langyos betonszerkezet hamarabb melegszik vissza így kevesebb alkalommal kevesebb ideig fog működés alatt lenni a fűtőfilm.

 

 

Rigidúr telepítés során:

A rigidúrt kevesen ismerik ezért először bemutatnánk mi is az a rigidúr és hogyan alkalmazható:

A rigidúr szárazpadló alkalmazása gyors, tiszta és egyszerű megoldásnak számít. Magas szintű hang és hőszigetelő ( a Rigidur E25 padlófűtéshez optimalizált, jelenleg általánosságban írunk a rigidúrról)  és tűzálló tulajdonságokkal rendelkeznek. Ezzel a szárazpadló megoldással könnyen kiküszöbölhetőek az aljzat egyenetlenségei.

  • Miért szeretik sokan ezt a megoldást?
  • Száraz: télen is lehetővé teszi a szerelést
  • Magas minősége van és kedvező ár-érték arányú termék
  • Magas ellenálló képessége van, utólagos kezelések nélkül is jól terhelhetőek
  • Padlófűtéshez optimalizált: a gipsz anyag használata gyors hővezetést eredményez
  • Ellenáll a páratartalomnak
  • Gyorsan száradó ragasztóval való rögzítése lehetővé teszi a mihamarabbi burkolást
  • Egyszerűen kezelhető
  • Könnyű, statikailag nem terheli az épületet

Telepítése során:

A rigidúr 2-2.5 cm vastagságban érhető el, a Fűtőfilmre lehelyezhető és felületére burkolható a hidegburkolat. A rétegrendben hidegburkolat megoldása esetén ez a legvékonyabb lehetőség, összesen kb 3,5 cm-el ( hidegburkolattal együtt) fogja megemelni a padlószintet. Így ha az esztrich 3 cm-re vagy a beton 5 cm-re ( plussz a további rétegek) nem fér el, de ragaszkodunk a hideg burkolathoz akkor rigidúrral ezt cakk-pakk 3.5 cm-el kivitelezhetjük.

Működése során:
A rigidúr gyors felfűtési ideje hamarabb biztosít meleg hőérzetet, és ha szeretnénk ennél a megoldásnál is kialakíthatunk egy folyamatos padló temperálást a termosztát szenzorai segítségével.

+1 a rigidúrral kapcsolatban: a gyártó és forgalmazó kiemeli, hogy a padlófűtés ne emelkedjen 50 fokos felületi hőmérséklet fölé, az Intelligens Fűtőfilmet a felületi hőmérséklet nem befolyásolja hatékonyság szempontjából. Egy beállított 30-40 fokos felületi hőmérséklettel is könnyedén érhetünk el 25 fokos meleget a szobában. Tehát a rigidúr alkalmazható Intelligens Fűtőfilm rendszerrel.

Pin It on Pinterest