Kérdések, amikre mindig is tudni szerette volna a választ – ismerje meg jobban az Intelligens Fűtőfilmet!

2022. nov. 7.
Ismerje meg az intelligens fűtőfilmet

Otthonunkban számos olyan technológia vesz bennünket körül, amelyeknek a mindennapi hasznával, illetve használatával bár tisztában vagyunk, időközben még mindig merülhetnek fel olyan kérdések az összetételével, jellegzetességeivel kapcsolatban, amelyek megválaszolatlanul maradnak. Azért, hogy a fűtőfólia kapcsán egyetlen kérdőjel se lebegjen a levegőben, összeszedtük az igénybevétele során leggyakrabban felmerülő kérdéseket, és feleletet adtunk azokra. Most minden kérdőjellel leszámolunk, csak figyeljen!

Miből áll az Intelligens Fűtőfilm, és miért nevezzük intelligensnek?

Az Intelligens Fűtőfilmben használt fűtő elem a szén, vagy másnéven a carbon paszta. A szénpaszta: egy finom fekete por, melyben a fő elem a szén. A részecskék mérete 1~500 mikron körül van. A szén paszta által kibocsátott hőmennyiség szabályozható az elektromos ellenállás módosításával, amely a szén és grafit keverékének arányától függ.

Ezt ezüst pasztával rányomják a tűzálló PET fóliára. Az ezüstöt a vezetőképesség növelésére alkalmazzák, valamint a szikrázás csökkentésére, ugyanis a szénpaszta találkozása a réz szalaggal erős szikrázást idézne elő – ezt tartja kordában az ezüst. A réz szalagra kerül bekötésre az elektromos áram, ezt vezeti át az ezüst a szénpasztára.

Végül az egészre egy Laminex fóliát tesznek, és ez az a pont, ahol még érdekesebbé válik az egész rendszernek a működése.

Intelligens fűtőfilm kialakítás

A Laminex fólia egy speciális műanyag, amely hőre tágul és zsugorodik. Ez adja az alapját az intelligens tulajdonságnak, ugyanis amikor szigetelő anyagot helyezünk a fűtésre, megnő a felületi hőmérséklete a fűtőfóliának. Ilyenkor egy normális fűtés fűt tovább, de az Intelligens Fűtőfilm nem! Amikor leszigeteljük a fűtést, a megnövekedett meleg miatt kitágul a műanyag, és eltávolodnak egymástól a nanorészecskék. Ennek köszönhetően kevesebb áram képes átfolyni az adott felületen, ezért a fólia visszaveszi a teljesítményét, ezzel meggátolva a túlhevülést. Ráadásul a padlóburkolatban való károkozástól is tehermentesít, valamint csökkenti az elektromos áram használatát, így 20-25%-al gazdaságosabban fűt, mint más lehetséges fűtési megoldások. Ezen tulajdonsága miatt, működtetése gazdaságos és biztonságos.

Sőt, már a bútorok helyét sem kell kihagyni, ahogy az elődeinél kellett, ahol fontos előírás volt, hogy a bútorokat ki kell hagyni, vagy azoknak legalább 3 cm-es lába kell, hogy legyen. Nos, ez az Intelligens Fűtőfilmmel már nem probléma! Könnyen variálhatók a berendezési tárgyak, így ha megunjuk szobánk kinézetét, egyszerűen átrendezhetjük, minden probléma nélkül, a fűtésünk alkalmazkodik hozzánk, nem nekünk kell hozzá.

Felmerül azonban a kérdés…

Milyen elektroszmog kibocsátása van?

Nem véletlenül kezdtük cikkünket, az Intelligens Fűtőfilm felépítésével, ugyanis ismét vissza kell kanyarodnunk kicsit a létrehozása során felhasznált anyagokhoz. A szénpaszta köztudottan nagyon alacsony elektroszmog kisugárzással rendelkezik, és ez adja a rendszernek közel a 85%-át. Ez már önmagában sokat elmond a rendszer elektroszmog kibocsátásáról, de beszéljenek inkább a számok!

Először is jó tudni: az elektroszmog egészségügyi határértéke 100 mikro Tesla (μT).

Ezzel szemben az Intelligens Fűtőfilm mágneses indukciós értéke a fólia közelében: 1,5 μT.

A különbséget jól szemlélteti az alábbi fotó is.

Intelligens fűtőfilm elektroszmog

A kibocsátás mértéke számos elektromos eszköznél jóval magasabb. Egy porszívó elektroszmog értéke például 200-800 μT között mozog.

Ennek tudatában bátran kijelenthető, hogy a fűtőfilm elektromágneses kisugárzása messze elmarad az egészségügyi határértéktől, így nem gyakorol káros hatást sem emberre, sem állatra.

Ha az Ön kíváncsiságát ennyi információval nem sikerült kielégítenünk, esetleg bővíteni szeretné rendszerét, bátran vegye fel velünk a kapcsolatot!

 

Pin It on Pinterest