Környezet- és pénztárcabarát fűtési rendszer – az Intelligens Fűtőfilmmel lehetséges!

2022. nov. 17.
Pénztárcabarát fűtési rendszer

Az Intelligens Fűtőfilm a legkorszerűbb fűtési megoldások közé tartozik. Szén-dioxid kibocsátása nincs, fejlett technológiájának köszönhetően pedig jóval kevesebb energiát használ fel, mint más elektromos fűtési rendszerek.

A fűtőfólia bár még nem tartozik a legelterjedtebb fűtési módok közé, innovatív technológiájának és páratlan előnyeinek köszönhetően a következő évek garantált felfutást ígérnek számára.

Hogyan működik az Intelligens Fűtőfilm?

A fűtőfilmes rendszer közvetlenül a 230 V-os hálózatról, termosztáttal vezérelve működtethető. Az infrafűtést biztosító fűtőfilm elhelyezhető a padló/burkolat alá, de mennyezet és falfűtés is kialakítható a segítségével.

A villamos árammal való táplálást követően, olyan elektromágneses hullámok jönnek létre, amelyek az infravörös fényhullám távoli sugárzási tartományának felelnek meg. Ez a fényhullám a naphoz hasonló hősugárzó hatással bír.

Az infrafűtés tehát a hagyományos fűtésekkel ellentétben, nem a levegőt melegíti fel, hanem a térben lévő tárgyakat és a testeket tölti fel (hő)energiával. Ezt követően a tárgyak tovább sugározzák a meleget a környezetük felé és egyfajta „másodlagos hatásként” felmelegítik a levegőt is.

A hőmérséklet beállítását két érzékelő végzi, az egyik a levegő klímájáért felel, a másik pedig a padló hőmérsékletéért. Beállíthatja tehát, hogy mennyire melegítse fel a rendszer a helyiségben lévő levegőt, de megszabhatja azt is, hogy eközben milyen melegen tartsa a padlót.

Környezetbarát fűtési rendszer

Nem csak a környezet, a pénztárcája is jól jár vele!

A fűtésrendszerek többsége jelentős terhelést jelent a környezetünk számára. A fűtőfólia ezzel szemben fenntartható megoldást kínál a háztartások számára. Amellett, hogy szén-dioxid kibocsátása nincs, jóval kevesebb energiát használ fel, mint más elektromos berendezések. Napelem rendszerrel párosítva pedig a lehető legzöldebb fűtési mód lehet belőle.

A fűtőfilm előnyeit azonban nem csak a környezet, a pénztárcája is megérzi!

Az Intelligens Fűtőfilm az egyéb fűtésrendszerekkel ellentétben, a villamos energia közel 100%-át hasznosítja, átalakítja infra (hő)energiává, ezzel minimalizálva az energiaveszteséget és maximalizálva a takarékosságot. Ennek jelentősége ma, az energiaárak egekbe emelkedése idején, nagyobb, mint korábban bármikor.

Kérje ingyenes árajánlatunkat, majd tegye fenntarthatóvá és költséghatékonnyá otthonát!

 

Pin It on Pinterest