LEIER ház fűtése

2023. szept. 25.
Leier ház fűtése

MI IS AZ A LEIER HÁZ ÉS
MILYEN LEGYEN EGY LEIER HÁZ FŰTÉSE?

A Leier ház azoknak nyújt segítséget, akik a költségek, a minőség és a határidők tekintetében is a kiszámíthatóságra törekszenek. 25 családi ház terv között a 30 m²-es „garzonszerű” otthontól, 160 m²-es házig, bármilyen igényt kiszolgáló tervek találhatóak.

Az alábbiakban bemutatjuk hogyan is működik a Leier ház és miért is érdemes kombinálni fűtőfóliával.

MI AZ A LEIER HÁZ?

Leier típusház elemeinek összeillesztése

 • Méretpontos előregyártott elemekből épülnek fel, amelyek nagyban megkönnyítik a kivitelezés folyamatát.
 • A kéregfalas technológiával egy szerkezetkész ház megépítése gyorsabb és egyszerűbb, mint a hagyományos építési módok esetében.
 • Az elemek ütemterv szerint érkeznek az építkezés helyszínére, ahol akár órák alatt a helyükre kerülnek a falak.

A LEIER HÁZ ELŐNYEI

 • Leier ház előnyeiGyors tervezés-rövid kivitelzés
  A terv már kész, és rendkívül gyors a helyszíní építés, amelyhez kevés szakemberre van szükség.
 • Stabil, vékonyabb falszerkezetek
  Az elemekben adott teherbírási igénynek megfelelő vasalás helyezhető el, így anyagtakarékos.
 • Kiemelkedő minőségű elemek
  Korszerű a gyártástechnológia, és a felhasznált anyagok egyenletes, kiváló minőséget biztosítanak.
 • Kiszámítható költségek
  Az elkészült engedélyezési tervdokumentációt követően árkalkuláció is készül az elemekre vonatkozóan.
 • Ütemezhető építési idő
  Az építkezéseken elkerülhető a csúszás, az elemek a megrendelővel egyeztetett ütemterv szerint érkeznek az építkezés helyszínére.
 • Környezettudatos
  Kevesebb építési törmelék keletkezik, ezáltal költséghatékonyabb és környezettudatosabb az építkezés.

A LEIER HÁZ és INFRAFŰTÉSLeier ház - hőszigetelés követelmények

Új építésű ingatlan esetében bizonyos feltételeknek meg kell felelni, ilyen például a min. BB energetikai besorolás, így már adott, hogy mekkora szigeteléssel is kell rendelkeznie egy ingatlanak. Valamint, az épületnek 25%-ban megújuló energiaforrást kell használnia, ennek megoldására elterjedtek a hőszivattyús rendszerek, valamint a klímák H tarifával összekötve.

De egy új építésű ingatlant, ahogy szokták mondani már egy gyertyával is ki lehet fűteni…

Viccet félretéve, felesleges több milliós gépészetbe beruházni, hiszen az évek tendenciája azt mutatja, hogy ezek a rendszerek nem térülnek meg
a folyamatosan felhalmozódó karbantartási költségekből adódóan. Továbbá ezeknek szükséges fenntartani egy 5 m2-es gépészeti helységet, melyet akár bármi másra is lehetne használni, egy új ház esetében egy 5 m2-es helyiség már milliós nagyságrendet ölel fel.

HA 25 %-BAN MEGÚJULÓ ENERGIAFORRÁSRA SZERETNÉNK MEGOLDÁST, GONDOLKODJUK INKÁBB NAPELEMBEN, HISZEN ENNEK MEGTÉRÜLÉSE AKÁR 3 ÉV IS LEHET.

GONDOLKODJUK INKÁBB NAPELEMBEN

 

 • A napelemekkel nemcsak a LEIER ház értékét növeled, de így az elektromos fűtésed költségeit is 0 Ft-ra redukálhatod, hiszen a két rendszer kombinálható.
 • Megbízhatóság szempontjából pedig sem a napelemeket, sem pedig az Intelligens Fűtőfilmet nem kell karbantartani, -vagy annak költségét a kivitelező állja-, így évtizedekig meghibásodásoktól és felesleges költségektől mentesülhetsz.

 

A Leier ház fűtési rendszerének kialakítása elektromos padlófűtés, intelligens fűtőfólia telepítésével a következő előnyökkel jár:

fűtőfólia, fűtőfilm tekercs1. Helytakarékos kialakítás:
Nincs szükség több négyzetméter feláldozására a gépészeti elemek elhelyezéséhez, mint például egy hőszivattyús rendszernél.
Az infravörös fűtőfilm vagy fűtőfólia vékony és könnyű, ami lehetővé teszi, hogy diszkréten felszereljék falakra vagy mennyezetekre, anélkül, hogy értékes padlóteret foglalnának el. Ez különösen hasznos kisebb helyiségekben vagy terekben.

2. Alacsony karbantartási költség:
Az infravörös fűtőfilm vagy fűtőfólia kevesebb mozgó alkatrészt és komponenst tartalmaz más fűtési rendszerekhez képest, így viszonylag alacsony karbantartási igényük van, csökkentve a rendszeres karbantartás szükségességét.

3. Garancia:
10 év velünk és további 20 év gyártói garancia.

4. Csendes működés:
A fűtőfilm vagy fűtőfólia csendesen működik, mivel nem igényel ventilátorokat, hajtóanyagokat vagy szivattyúkat a hő elosztásához. Ez alkalmas hálószobákhoz, csendes helyekhez és olyan területekhez, ahol a zaj nem kívánatos. Zajtalanul működik.

5. Tervezési rugalmasság:
Az infravörös fűtőfóliákat különböző felületeken lehet telepíteni, beleértve falakat, mennyezeteket és padló alatti területeket is. Ez az installációs rugalmasság lehetővé teszi a különböző belső tervezési stílusokba történő könnyű integrációt.

6. Költség-hatékony:
Hatékonyságuk, zónás fűtési képességük és potenciális energia megtakarításuk miatt az infravörös fűtőfóliák idővel csökkenthetik a fűtési költségeket a hagyományos fűtésekhez képest

7. Könnyű telepítés:
A fűtőfóliát viszonylag könnyű telepíteni. Az öntapadó változatok akár padlóburkolat alá is helyezhetők, így nem befolyásolják a belső tér esztétikáját.

8. Egyéni kialakítás:
A fűtőfilm rugalmas, így könnyen alkalmazható különböző formákhoz és felületekhez. Például elhelyezhető a padlóban, falakon, mennyezeten vagy akár bútorokban.

9. Zónás fűtés lehetősége:
Az infravörös fűtőfilm vagy fűtőfólia stratégiailag telepíthető zónás fűtést nyújtva. Ez azt jelenti, hogy konkrét területeket vagy zónákat lehet fűteni egy szobában, ami testre szabott kényelmet tesz lehetővé az elhelyezés és a fűtési igények alapján.

Az infra fűtőfólia, mint fűtés nem csak a költséghatékonyság szempontjából lehet jobb befektetés, de egy láthatalan fűtés kerül kialakításra, hiszen a rendszer vékonyságából adódóan beleépíthető a rétegrendbe 7 mm vastagsággal számolva.
A rendszert több módon is be lehet építeni a LEIER ház struktúrájába, de az egyik kiemelkedő, a padlófűtés beton alá, főleg új építésű ingatlanok esetén. Ha ez kivitelezhető, ki tudjuk használni a beton hőmegtartó és hőközlő tulajdonságát, így létrehozva egy hőtárolós közeget, ha erről többet szeretnél olvasni, itt meg tudod tenni…

Összehasonlítás a fűtési rendszerek Beruházására vontakozóan egy 100 m2 ingatlan esetében:

Hőszivattyú:
~ 13.000.000 Ft

 

 • Padlófűtés: 8.000.000 Ft
 • H- tarifa: 600.000 Ft
 • 5 m2 kazánház: 4.000.000 Ft

 

 

Gázkazán:
~ 12.000.000 Ft

 • Padlófűtés: 6.000.000 Ft
 • Gáz-bevezetés: 2.000.000 Ft
 • 5 m2 kazánház: 4.000.000 Ft

 

Intelligens Fűtőfólia:
~ 3.600.000 Ft

 

 • Padlófűtés: 3.000.000 Ft
 • Hálózat bővítés: 350.000 Ft
 • Melegvíz: 250.000 Ft

 

 

Az elektromos padlófűtés intelligens fűtőfólia további előnyeiről itt olvashat többet.

HOZTUNK PÉLDÁT EGY LEIER HÁZ FŰTÉSÉNEK BEÉPÍTÉSÉRE

Leier ház padlófűtés telepítése

Pin It on Pinterest