Felejtse el a gázfűtést! Itt a módszer, amivel potom pénzért melegen tarthatja otthonát.

2022. nov. 21.
Gázfűtés alternatívája

A tél az idén egészen mást jelent, mint a korábbiakban. Tudniillik sokan rettegéssel néznek a fűtésszezon elébe, az egekbe emelkedett rezsiárak miatt ugyanis egyáltalán nem kizárt, hogy horribilis összegeket tartalmazó gázszámlákat dob be a postás.

Bár a havi 144 köbméteres használati limit alatt továbbra is a csökkentett áron kalkulálják a számlákat, efölött már a lakossági piaci ár fizetendő. A kikötött határ átlépését nyilvánvalóan mindenki szeretné elkerülni, azonban ez egyes lakóházaknál szinte lehetetlen – persze, csak ha nem döntenek a fagyoskodás mellett. Egy nagyobb családi ház felmelegítése gázzal szinte kivétel nélkül meghaladja a kijelölt használati limitet. Nem véletlen tehát, hogy a gázfűtés helyett rengetegen kezdtek el más, kedvezőbb alternatívát keresni.

Egy módszer, amivel potom pénzért fűtheti fel otthonát

Megannyi megoldás lehet a gázfűtés alternatívája, azonban ezek közül is kiemelkedik egy módszer, ami rendkívül kedvező feltételek mellett működtethető. Ez az Intelligens Fűtőfilm, amely a korszerű infratechnolóiával üzemel.

Gázfűtés vs Infrafűtés

Gázfűtés vs. infrafűtés

Jó tudni, hogy a hagyományos fűtési rendszereknél jelentős energiaveszteséggel kell számolni. A konkretizálás érdekében nézzük meg, hogyan is működik a gázfűtés.

Először is a kazánban elég a gáz, így egy hőcserélőn keresztül felmelegíti a rendszerben lévő vizet. Ez a víz a csővezetéken keresztül eljut a radiátorhoz. A fűtőtest elkezdi felmelegíteni a levegőt, a levegő pedig a hideg falakat, padlót, mennyezetet és tárgyakat. A meleg levegő azonban még a legjobban szigetelt épületekből is igyekszik kiszökni, így a hőhidakon keresztül jelentős veszteséget szenvedhetünk el.

Gázfűtés helyett infrafűtés

Ezt a kacifántos folyamatot nélkülözi az infrafűtés. A bekapcsolás pillanatában, közel 100%-os hasznosulás mellett, a levegővel nem érintkezve, közvetlenül és azonnal a térben lévő szilárd testeket tölti fel (hő)energiával, tehát nem a levegő felmelegítésére tesz erőfeszítést. A szilárd testek elraktározzák a hőt és egyenletesen kisugározzák magukból, így felmelegítik és melegen tartják a levegőt.

Az infrafűtés felmelegíti többek között a falon lévő vakolatot és a nyílászárók felületét is, amelyek hőhidak lehetnének. A felmelegített felületnek köszönhetően úgynevezett hőfüggöny jön létre, amely lecsökkenti a hőhidak hőveszteségi tényezőjét, ezzel is támogatva a takarékos energiagazdálkodást. Ráadásul annak köszönhetően, hogy az infrafűtés közvetlenül az embert is melegíti, a tapasztalatok szerint a gázfűtésnél megszokott hőérzetnél legalább 1-1,5 fokkal többet érzünk. Ezáltal kevesebb energia szükséges, ugyanannak a komfortélménynek az eléréséhez, ami szintén forintban kifejezhető takarékossági tényező.

Fűtés alacsony számlával

Az Intelligens Fűtőfilmnek köszönhetően nem kell aggódnia a fűtési szezonban érkező számlák miatt! A villamos energia 100%-át átalakítja hőenergiává, ezzel minimalizálva a energiaveszteséget, maximalizálva a takarékosságot!

Bővebb információért vegye fel velünk a kapcsolatot, vagy kérje ingyenes árajánlatunkat!

 

Pin It on Pinterest