Miért az Intelligens Fűtőfilm a lehető legtakarékosabb fűtési megoldás?

2023. febr. 22.
Miért az Intelligens Fűtőfilm a lehető legtakarékosabb fűtési megoldás?

Takarékos fűtési rendszer után kutat? Szeretné végre gondtalanul élvezni otthona melegét? Tegye próbára az Intelligens Fűtőfilm rendszerét! De miért is állítjuk, hogy ez a legtakarékosabb fűtési rendszer? Összeszedtük az okokat!

Megdöbbentő hatékonyság

Az Intelligens Fűtőfilmnek a hagyományos elven működő fűtésekhez képest lényegesen hatékonyabb az üzemeltetése, mivel a rendszer nem a levegő felmelegítésére tesz erőfeszítést, hanem a szilárd testeket melegíti fel elsőként, majd azok adják le a hőt egyenletesen a levegőnek.

Egy hagyományos elven működő fűtésnél jelentős energiaveszteséggel kell számolni azért, hogy a levegő fel tudjon melegedni és meleg tudjon maradni. A gázfűtés esetén például elég a gáz, így egy hőcserélőn keresztül felmelegíti a rendszerben lévő vizet, ez a víz a csővezetéken keresztül eljut a radiátorhoz, majd a radiátor elkezdi felmelegíteni a levegőt, a levegő pedig a hideg falakat, padlót, mennyezetet és tárgyakat. A meleg levegő a legjobban szigetelt épületekből is igyekszik kiszökni, így a hőhidakon keresztül szintén veszteséget szenvedhetünk el.

Ezt a kacifántos folyamatot nélkülözi az infrafűtés, amely a bekapcsolás pillanatában, szinte 100%-os hasznosulás mellett, a levegővel nem érintkezve, közvetlenül és azonnal a térben lévő szilárd testeket feltölti (hő)energiával. A szilárd testek elraktározzák azt és egyenletesen kisugározva magukból felmelegítik és melegen tartják a levegőt.

Miért az Intelligens Fűtőfilm a lehető legtakarékosabb fűtési megoldás?

A szilárd testek felmelegítése során felmelegíti például a falon lévő vakolatot is, továbbá a nyílászárók felületét is, amelyeken lehetnek hőhidak, viszont a felmelegített felületnek köszönhetően úgynevezett hőfüggöny jön létre, amely lecsökkenti a hőhidak hőveszteségi tényezőjét, ezzel is támogatva a takarékos energiagazdálkodást.

Annak köszönhetően, hogy az infrafűtés közvetlenül az embert is melegíti, a tapasztalatok szerint a hagyományos fűtéseknél megszokott hőérzetnél legalább 1-1,5 fokkal magasabb az itt tapasztalható hőérzetünk. Kevesebb hőfokon is ugyanazt a komfortot érezhetjük, így kevesebb energia szükséges, ugyanannak az eredménynek az eléréséhez, ami szintén forintokban kifejezhető takarékossági tényező.

Miért az Intelligens Fűtőfilm a lehető legtakarékosabb fűtési megoldás?

Hosszú élettartam 

A fűtőfilm másik nagy előnye kétségkívül a hosszú élettartama. Szakszerű és körültekintő kivitelezés mellett működési ideje meghaladhatja a 30 évet. Mindezt úgy, hogy karbantartást sem igényel. Jól látható tehát, hogy más fűtéssekkel szemben, jelentős anyagi előnyre tehetünk szert az alacsony, gyakorlatilag nulla fenntartási költsége miatt. Ráadásul nincsenek benne mozgó, kopó alkatrészek, így a meghibásodás lehetősége gyakorlatilag nulla.

Az Intelligens Fűtőfilm ára rendkívül előnyös más fűtésrendszerekhez képest, sőt akár nulla forintos fűtésszámlája is lehet, ha rendszerünket napelemmel kombinálja!

Kérje ingyenes árajánlatunkat és válassza a lehető legjobb befektetést!>>>

Pin It on Pinterest