Tudta? Milliókat spórolhat új fűtésrendszerén az otthonfelújítási támogatással!

2022. nov. 16.
Otthonfelújítási támogatás

Az egyre magasabb alapanyagárak, illetve munkadíjak miatt minden felújításba vágó családnak mélyen a zsebébe kell nyúlnia. Az árak lassan már a megfizethetetlenség határát súrolják. Ebben a helyzetben érdemes megfontolni a különböző állami támogatások igénybevételét, amelyekkel akár a teljes fűtésrendszer költsége is lefelezhető.

Kik jogosultak az otthonfelújítási támogatás igénybevételére? És konkrétan milyen összeget biztosítanak a pályázat keretein belül? Csak olvasson tovább, és megtudja!

Mennyit lehet spórolni a támogatással?

A támogatás összege a számlával igazolt felújítási költségek 50%-a, de maximum 3 millió forint. A gyakorlatban ez úgy néz ki, hogy ha a 3 milliós összeget teljes egészében meg szeretné kapni, akkor legalább 6 millió forint értékben kell felújítania.

Az elszámolható költségeknek fontos a felosztása is! Az anyagköltségre és a munkadíjra egyaránt maximum 1,5 millió forintot lehet elszámolni.

Mennyit lehet spórolni a támogatással?

Kik jogosultak a támogatásra?

Azok a legalább egy vérszerinti vagy örökbefogadott gyermeket nevelő házastársak, élettársak vagy egyedülálló szülők, akik a gyermeket várják vagy nevelik. A várandósság 12. hetétől a gyermek 25. életévének betöltéséig igényelhetik a szülők a támogatást.

Ha a gyermek testi vagy szellemi fogyatékossága miatt munkaképességének 67 százalékát elvesztette, a 25. életév felett is igényelhető az összeg. A támogatás kiskorú rokon gyámsága esetén is igényelhető.

Az elváltak esetében az a szülő élhet a támogatással, aki a gyermekkel vagy gyermekekkel közös háztartásban él. Ő összesen 3 millió forint összegre jogosult. Ha a szülők egy-egy gyermeket nevelnek, mind a ketten 1,5 millió forint támogatást kaphatnak.

Fontos, hogy a szülőknek az ingatlanban legalább egy éve bejelentett állandó lakcíme kell, hogy legyen – kivéve, ha azt egy éven belül vásárolták. Az ingatlanban továbbá legalább 50% tulajdonjoggal kell rendelkezniük.

További kritérium, hogy a támogatás kérvényezői közül legalább egy főnek rendelkeznie kell minimum egy év folyamatos TB jogviszonnyal, melyben maximum 30 nap megszakítás lehet. És persze az igénylők közül egyik félnek sem lehet adó- vagy köztartozása.

Otthonfelújítási támogatás kifizetés

Mikor érkezhet meg a támogatás a számlájára?

A kapott támogatást utólag, a munkálatok befejezését követően kapja vissza az igénylő, természetesen amennyiben benyújtotta a számlákat. A bírálati idő maximum 30 nap. Az összeget ezt követően 5 napon belül elutalja a Magyar Államkincstár.

Komplett fűtésrendszer féláron!

Az otthonfelújítási támogatással milliókkal olcsóbbá teheti a felújítást!

A támogatás természetesen felhasználható az Intelligens Fűtőfilm beépítésére, illetve napelemes rendszerrel való kompatibilitásra, mellyel kiváltható akár az ingatlan teljes energiaigénye.

Tudja meg, mindössze egy percen belül, hogy Ön jogosult-e az otthonfelújítási támogatás igénybevételére! Töltse ki űrlapunkat!

 

Pin It on Pinterest