Valóban az elektromos fűtésé a jövő?

2023. jan. 18.
Elektromos Fűtés

Az utóbbi években egyre többen döntenek az elektromos fűtésrendszerek mellett. A vélemények azonban még mindig megoszlanak a villanyfűtéssel kapcsolatban. Míg egyes szakértők bőszen állítják, hogy ez a fűtéstípus a jövő, másoknak kételyei vannak ezzel kapcsolatban, és csak kiegészítő fűtésként tudják elképzelni. 

Az aggályok érthetőek, hiszen az ismeretlen technológiák igénybevétele mindig némi kockázatot rejt magában. Sőt, az elektromos fűtés népszerűségét az ukrán-orosz konfliktus következtében bizonytalanná vált energiaellátás, illetve az új hazai szabályozások miatt problémássá vált napenergia felhasználás is csökkenti. De vajon valóban jogosak ezek a félelmek? 

A napelemből nyert energia visszatáplálását csak ideiglenesen korlátozták!

Azok az ingatlantulajdonosok, akik november 1-jét követően kezdeményezték napelem rendszer telepítését, jelentős változásokkal szembesülhettek. A kormány ugyanis ideiglenesen felfüggesztette számukra a visszatáplálás lehetőségét. 

Elektromos Fűtés

A visszatáplálás tiltása miatt a napelemrendszereket le kell szabályozni az aktuális, legalacsonyabb fogyasztásra. Így, amíg a szabályozás életben van, a napelemrendszerről igénybe vehető önfogyasztás mértéke is lecsökken. Ám fontos kiemelni, hogy ez csak az átmeneti tilalom ideje alatt van így. Az új szerződéseket változatlanul szaldós elszámolás mellett köthetik meg az érintettek, tehát a visszatáplálási tilalom kivezetése után ezek a rendszerek teljes kapacitással üzemelhetnek, ugyanolyan kedvező feltételek mellett, mint a november 1-je előtt telepítettek. 

Mindent összevetve, az elektromos fűtésrendszerek továbbra is működtethetők megújuló energiával – csak éppen az új napelem tulajdonosoknak még rövid ideig várniuk kell a nulla forintos áramszámla megérkezéséig. 

Nem kell aggódni az energiaellátás miatt! 

Az Ukrajnában zajló háború és az arra adott szankciós válaszok nyomán a stabil energiaellátás bizonytalanná vált, legalábbis mindenhol erről lehetett olvasni, hallani.  Magyarország azonban ezzel egyidejűleg ráállt az új energiaforrások felfedezésére, és ellátásba történő bevonására. 

A terv szerint Azerbajdzsán zöldáramot fog exportálni az Európai Unióba, többek között hazánkba is. Ez nemcsak az energiaellátás biztosításához, hanem a kedvezőbb energiaárakhoz is hozzájárul.

Elektromos fűtés

Az energiaellátás tehát szintén nem szabhat akadályt az elektromos fűtés terjedésének.

Az elektromos fűtésrendszerek előnyei kétségbe vonhatatlanok!

Az elektromos fűtés terjedését több tényező is indokolja. Elsősorban az, hogy ezek a rendszerek rendkívül energiatakarékosak, mivel az elektromos energia könnyen elérhető és tisztán előállítható. A megújuló energiaforrások (napenergia, szélenergia, vízenergia stb.) növekvő igénybevétele, valamint a foszilis tüzelőanyagok használatának csökkentése miatt, az elektromos fűtést egyre inkább a jövő fűtésrendszerének tekinthetjük. 

Másodsorban, az elektromos fűtésrendszerek könnyen telepíthetőek és karbantarthatóak.. 

Mindezek miatt, az elektromos fűtésrendszerek egyre népszerűbbek, és egyre többen a jövő fűtésrendszerének tekintik.

Az elektromos fűtésrendszerek azonban nem csak a jövőben, most is elérhetőek. 

Ismerje meg a legmodernebb villanyfűtést, az Intelligens Fűtőfilmet!

Pin It on Pinterest